finyz
these 3 words,
nmpk mcm lebey kurang kan.
tp ia bermakna klu dtg sekaligus dlm 1 masa.

so arini,
aku b'peluang merasa ketiga2 nya.
wpon bda yg b'laku tu,
juz a small lil' thing,
tp ia telah b'kesan dlm ati aku.

thanks to those yg terlibat dlm cite arini.
u really make may day!

cerita 1

las friday aku pos hp case yg di order,
leh kwn aku sorg ni.
actly, aku xpenah jmpa dia pn.
kenal kt fb, kwn atas kwn.

dia order 2 set hp case,
so aku pn jahit lah bda yg d order tu,
yg 1st tu aku buat gambo stroller baby,
since kwn aku ni tgh preggy.
so mesti dia xsaba2 nk lahirkan baby tu.

mass aku jahit stroller tu,
mmg aku t'byg2 muka baby yg comel,
baby yg bakal m'ceriakan lg rumahtangga mereka.
sambil aku pn berangan akan ade baby sndiri.
hehehehee.
lg 1 aku juz buar gamba gameboy,
since tu utk partner dia kn.
simple2 je lah xleh comel2 sgt.

masa aku pos las friday,
aku hadiahkan jgk seutas hp charm yg aku buat.
tanda persahabtan aku & dia.

arini, brg tu smp ke tgn dia.
she's soOOoOoOoo damn happy.
siap buat status kt fb lg,
telling others how she's really appreciate,
what i've made for her.

bila baca status dia,
aku rasa t'haru sgt2.
xsangka bda yg aku buat tu,
bleh m'happy kn dia.

hanya dgn status di fb,
aku leh rasa how she appreciates me,
how she shows her appreciation,
and how i feel appreciated.

what a great day for me & for her~

thanks dear hope ur frenship will last forever.



cerita 2

ni plak kisah taim aku blk keje td,
cam biasa aku blk ngn mak aku,
mak tggu seberang jln,
jauh jgk aku nk kena b'jln kaki.
kebetulan hujan renyai2.

aku mmg mls pki payung,
so kaedahnye, redah jerrr!

tgh t'kedek2 tu,
ade sorg akak ni.
mmg ktorg kenal kt tepi jln tu.
dia senyum tgk aku.

dia ofer aku tumpang payung dia,
aku ckp xpe lah, 
sbb aku nk cpt kononnye.
so aku pn jln lah laju2.

smp kt traffic light,
xleh nk melintas,
sbb lampu merah lg.
akak yg aku tinggal kt blakang td,
tiba2 dh ade kt sblh aku.
sambil separuh payungnya dh melindungi aku.

ya Allah, baik nye akak ni.
wpon ktorg bkn nye kwn.
kenal tepi jln je pon.
tp akak tu still tumpangkan payung dia,
walhal aku menyombong td.

sesungguhnye aku rasa t'haru sgt.
thanks kak sbb tumpangkan payung td.

-----------------------------------------------------------


2 cerita kt atas ni xde ape pn sbnrnya.
klu org baca mesti org x rasa pape,
bda kecik je xde yg menarik,
tp bg aku yg mengalaminya.
aku rasa b'syukur sgt.
di pertemukan dgn insan2 yg baik,
yg tahu menghargai insan lain.
kdg2 aku sndiri t'lupe tuk m'hargai org.

jd cuba lah menghargai,
jika mahu dihargai.

~ betapa indah nya dunia ~


Labels: , , edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. kekelip Says:

    cite no 2 ko tu kan...lau jdi kt aku n that akak bertuko jdik seorg jejaka macho mesti sgt indah kn?..kn?..hehehe~


  2. finyz Says:

    tu bkn indah,
    tu gedik namanya.
    hrp maklom.
    hahahaha.

    yela,berangan lah sementara bulih ni. ;)


Post a Comment

Our Wonderful Journey

Daisypath Anniversary tickers

Our lil' lovely doter

Lilypie First Birthday tickers

Only 2 of us

Lilypie Breastfeeding tickers
finyz's props. Powered by Blogger.