finyz
smlm masa kt kl sentral,
time tggu tren nk lek ipoh.
aku sempat pusing2 kt ctu.

dh xde aa plak org jual bj byk2 cm dulu.
tp ade 1 gerai tu jual tshirt.
ni jenis 'couple tshirt'.
kira sepasang tuk laki ngn ppuan.

cm menarek lah kn.
leh aku beli 2 lai,
1 tuk aku & of koz la,
lg 1 utk incek ajid tersyg.

piley pny piley,
yg aku b'kenan memula tu,
tade size tuk incek ajid plak.

pastu piley lg,
b'kenan tp tade size tuk aku plak.
adehh, saje xnk kasik aku beli ke hape.

pastu akak yg jual tu ckp;

"camni lah dik, bia akak tgk stock yg mane ade size dulu"

ahahahahaa.
mesti akak tu mls nk bukak 2 3 kali tshirt tu.
pastu dia cek list dia.
aku pn cek skali lah.
tgk gambo yg agak b'kenan.

las2 yg camni je yg ade size tuk ktorg.

* cumel tak? ;)

* ni tuk tshirt laki

* ni plak tuk tshirt ppuan

* i have a crush on you!

aku tny incek ajid,
dia malu tk pki bj ni.
dia ckp ok je.
ehehehhee.
mcm la sblm ni ktorg xpenah pki bj sama.
slalu kowt.

slalu beli bj mesti nk sama,
klu xsama pesen pn,
kaler nk carik gk yg sedondon.
ngade kan~

p/s: pape jelah pini, asal ko bhagia. :p
2 comments | edit post
Reactions: 
finyz
skang aku dh paham,
pasaan pasangan2 yg dpt lmbt baby.

org keliling sebok2 dok tny,
dh ada isi ke blom.
dh klu bda mmg tade kn,
of koz la jwb tade.
xkn le nk menipu ke hape plaks.

yg paling xbley tahan tu,
bleh plak bila kt jwb tade tu,
dia ckp;

"LAMBAT EKK! SI POLAN TU BR JE KAWEN DH LEKAT DH!"

so what????

slh ke klu lom pegnen.
ade menyusah kn idop ko ke.
xyah kot ko ckp cmtu.
lg baek klu ko doakan skali.

klu pamili aku pn xde nk kesah,
ko tah dtg dr mane apekes nk ckp cmtu.

siyes lah aku tensen.
bkn sbb tak pegnen lg.
tp sbb mulot2 longkang yg xreti bhasa.
xreti nk jaga prasaan org.

ko igt aku xnk anak ke.
aku tatau la manusia jenis ape,
klu kawen tp tanak anak.
ade tu mmg ade,
tp minor je kot yg jenis cmtu.

lgpn ni rezeki & takdir tuhan.
klu ade, ade lah.
klu tuhan xnk bg.
aku kena redha.

tp tu la dgn ade nye manusia cm ko.
buat idop yg aman jd stress.
mebi ko xseda kn.
sbb ko xrasa ape yg aku rasa.

tuk kwn2 aku yg kt luar sana,
sila lah jgn tny soklan ulang2.
klu ade, aku akan bgtau.
korg xpayah susah2 tny pn okeh!!

tolong la jd manusia,
yg berperikemanusiaan sket.


ikhlas :
aku yg emo gile babas.
9 comments | edit post
Reactions: 
finyz
mlm ni agak sepi.
sbb incek ajid tade d cc.

so marilah melayan picca2,
incek ajid yg di rindui.
uhukkkk~

* kami mmg spesis kuat mkn. tp aku lg kuat kowt


* kutip byk2, nnt leh wat sirap limau kn yayang


* owhhh, cair lah ai yu senyum manes camni


* no worries, sore yu lg sedap dr jamal la dear


* anda sgt macho d mata saya ;p


* beriya nye incek ajid men belon. hihihi

dah la tu, cukup tok mlm ni.

bila jauh cmni lah jd nye.
aku angau cam nk gile.

ni br 2 ari okeh.
klu 20 + 20 ari nnt.
camne la gamaknyeeee.

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

aku rindu, syg kamu~
3 comments | edit post
Reactions: 
finyz
aku ni anti sosial ke?
aku pn tatau.
kdg2 rasa cm tak.
tp kdg2 rasa cm yer je.
kdg2 bila dh ramai2 tu,
aku cm t'diam.
aku cm xreti nk menyampuk.
aku byk senyum + gelak je.
aku xbyk ckp,
plus kdg2 aku ske dok sorg2.

aku ni sombong ke?
rasa cm tak je,
tp mebi aku pemalu kot.
eh pemalu?
bia benar?
rasa cm peramah je.
owh mebi klu org xbape kenal kot.
tp klu kwn2 yg rapat,
cam xmalu pn hade aku rasa.

aku ni kelakar ke?
ade kwn aku ckp aku kelakar.
sbb bila aku ckp je dia gelak,
aku ckp je pape dia rasa lawak.
tp ade stengah2 org xrasa pn.
even aku mmg nk melawak,
dia xgelak pn muka toye.
sian aku kn.
tp incek ajid slalu gelak2,
pastu ckp aku sengal.
walhal dia lg sengal kowt. :p

aku ni baek ke?
ade ke org baek ckp dia baek?
ape lah yg baek sgt aku buat.
stakat baca bismillah sblm mkn,
tu tade la baek mane kn.
tp etlis dpt pahala la dr tros melantak.
ape lg bda baek aku buat?
tah, xpenah pk pn.
rasa cm ape yg aku buat slama ni,
mmg bda yg aku nk buat.
owh, means ade bda jahat jgk ke?
ayooohhh.

aku ni boring ke?
kdg2 je kot.
time moody moodpecker je.
tp beser2 aku cm ok je kan kan.
tp kdg2 aku pn rasa boring ngn diri sndiri.
iskk, sian lah incek ajid klu dia boring ngn aku.
huhuhuuhu.

aku ni poyo ke?
YEZZA!
kompem okeh.
aku rasa aku amat poyo gile babeng.
tatau nk explen poyo tu hape.
tp aku mmg poyo.
mebi ade org xsuke sbb aku poyo.
takpe lah aku xpaksa korg suke aku pn.
asal aku epi ngn kepoyoan aku ni.
cukup lah. (^_^)
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
owh ni bkn nk ngumpat.
tp nk puji kowt.
ehehehehhe.


cite psl 1 of our acc mgr.
memula dulu masa kenal dia.
rasa cm dia biasa2 je.
xbyk ckp, xperamah.
so aku pn xbrani la nk lebey2.


tp anak2 buah dia cite,
dia sgt lah sporting.
pastu kewl plak tuh.
jenis yg rilek & stok mak2 yg bes.


so arini whole day kt workshop,
mmg leh tgk lah betapa benar cite2 yg aku dgr.
ekekekekkee.


kak mmg kelakar lah.
ayat lawak gile,
tp muka slumbe dia je.
tade nk kaber2 line ke hape.
adoiii.


agak krem bila dgr dia ckp kelate.
laki dia org kelate,
tp dia org sabah ke s'wak,
lupe la plak.


kak ju pandai jahit totti bag.
gown tuk anak dia pn jahit sndiri.
tp brg2 dia jahit tu dia tanak jual.


xpe lah klu xnk jual.
etlis bg free kt aku 1 pn kira okeh dh.
huhuhuhuu.


eh apsal aku cite psl kak ju ni.
tetiba je kan.


tp plg bes bila anak buah dia ckp.
klu time dorg cm free2 sket,
kak ju siap suh dak2 ni baca blog sapa2.
utk isi msa lapang katanya.


kewl bkn dpt bos camtuh.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
mls binti mengantuk sgt.
arini whole day kt impiana,
attending HR workshop on sapphire project.

sgt busan okeh.
questionaires sgt byk gile.
nk jwb pn cm xlalu.
very the detail one.

senang je org project,
gath/collect input from us.
patotnye dorg lah yg gather sndiri.
tah pape tah.

layan kn je lah.

pape pon ari jumaat ni aku nk apply cuti.
dh ckp ngn boss.
tp LPS xisi lg.
so esok haruslah isi LPS.
wuhuuu.

btw, workshop ni.
gile boringgg okeh!

0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
incek ajid dh gerak blk ipoh,  
dlm kol 9 lebey td.

sian dia drive sensorg.
aku xpat ikot.
esok ngn lusa sgt bz d opis.
so dpt cuti jumaat je.

tp rasa sgt sunyi lah,
bila dia tade d sisi.

mebi org ckp aku poyo.

tp tu lah yg aku rasa.
rasa xbes klu incek ajid tade.
padahal klu taim dia ade pn,
bkn wat ape.

tp ati aku tenang & aman,
klu dia ade dpn mata.

xpe lah syg.
ayg doakan abg selamat smp.

ari kamis nnt ayg blk ipoh nek tren okeh.
abg tggu kt ktm ipoh tau.

miss u much dear.

muuuuuaaahhhhhhh~

p/s: aku rindu syg kamo
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
td pg2 buta ain dtg kt tpt aku,
borak nye borak,
t'pk nk lunch same ngn dak2 LCD dulu.

so apalagas,
aku pn communicator ngn fiza & ina,
psl plan nk lunch same arini.
tp aku suh dorg lah settle,
sbb aku nk turun ke PRC,
ade discussion on Sapphire Project.

dlm kol 12.45,
aku ngn ain turun g cop tpt.
arini ktorg nk mkn pizza.
booking tpt utk 8 org.

mls nk order mkn,
nk tggu dorg smp dulu.

xlama, ina smp,
pastu fiza, jaja & pija,
& las skali ainol.

eh yeke?

tak igt plak.
dok kalut2 order mkn td tu.

so cm biasa la,
gambar tu penting.
amek gambo guna iphone fiza.
wahhh, pakai iphone ko skang kn.

*dr kiri : ina, jaja, fiza, aku, ain  & pija.

sume dh kawen except pija & fiza.
tp pija pn nk kawen dh after raya.

tinggal fiza je la yg konon xde calon lg.
dan2 la u kn fiza.

arini kira reunion kecil2an.
since ktorg dh kuar from dept almost 2 yrs.
tp mmg bes lah masa kt LCD dulu.
tp still bes sbb still dlm 1 comp.
wpon skang dh len2 dept.

frenship forever guyz!

adiosa~
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
sungguh mls nk hapdet.
so tepek gambar je lah.

lokasi : kg atok, air pasir, melaka
hari : sabtu & ahad lepas
tajok : koleksi gambo sengal kami

* aku dgn suami tersyg, incek ajid


*sonot okeh dpt petik buah


* gelojoh la incek ajid neh


*aku yg menoreh getah d waktu ptg ;p


*sessi mengait langsat pule


* yerrr, anda berjaya menyuruk d balik pokok itu


*aku yg eksaited lebey2


* aku lagik!


*pebret incek ajid neh.


*skali lagik aku melompat bintang


*bercanda d bwh pkok rambutan


*ramainye kereta, spt hari raya pula

sekian hapdet utk entry balek kg atok.
1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
byk cite nk hapdet sbnrnya.

cite blk kg las wiken.
tp tade masa nk menules.
camne ni?

menceee btol lah.

dh la kt opis xleh bukak blog.

sian aku kn.
tensen pn ye jgk.

p/s : tgh iron bj, xleh tules pnjg2.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
tatau bape puluh template aku tuka td.
penat binti lenguh dah,
kejap rasa cm ok,
pastu cm xbes.

cm ade yg lg bes,
google dan google lg,
smp lebam.
so now dh xlarat.

menten je lah dulu ngn ape yg ade.

sesungguhnye,
aku mmg xde bakat b'blog.

plus tak kretip cm sesetengah org.

tp apedehal pn kn.
blog aku.
aku nye suke lah.

traalaallallalalallalaa~
1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
aku dh dpt ext hd!

smlm gaji dh masok,
so cpt2 lah aku p kuar duit,
pastu ajak incek ajid g loyat.

apalagas.
carik ext hd lah.

tensen aku,
2 3 minggu ni.
aku dok tny sape2 yg ade,
aku nk pinjam sbb nk transfer,
file2 dr pc lama ke pc baru.
tp cm sume org xkasik.

ade yg ckp tade lah,
ade yg ade,
tp kt kg lah.
hd penuh lah.
mcm2 lah.

so las2 aku beli sndiri.
puassss ati aku.

mlm td pusing2 kt loyat.
jenuh jgk nk carik.
mls nk compare2 rege.
mcm lebey kureng je.

so las2 aku sebat 500gb,
brand samsung, kaler puteh.
taraaaaaaaaa~



tp kaler puteh ni yg lemah sket ni.
kang cpt kotor plak.
tu la incek ajid tny mlm td.

"nape amek kaler puteh?"

aku ;
"tah, mcm bes je"

dia;
"nnt cpt kotor, syg lah"

eh dia ni, sekeh pusat br tau.
td kt kedai dia xckp pape plak.
eh dia ade la suh amek kaler itam.
tp aku ckp common dh kaler tu.
aku saje amek puteh.
so dia diam je lah.

walhal mcm2 kaler lg ade,
merah, brown, biru, pink etc.

dh balek, cm agak menyesal lah.
padan muka aku kn.
ahahahhaa.


0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
nk kata aku pantang org ludah2 ni xde lah.
tp klu ko dh ludah dpn mata aku,
sgt lah buat tekak aku loya & kembang.

tolong lah jgn wat pangai xsenonoh gitu.
jijik okeh org tgk.

td masa aku nk jln g opis.
ade sorg akak ni melintas dpn aku,
elok je sambil jln tu,
dia meludah btol2 dpn aku.

aku yg xb'dosa ni,
terrrrrrrrrrr tgk lah kahak dia,
melepet kt atas lantai tuh.
gelii okehhh!!!

mmg tak agak2 dia nk meludah.
kot ye pn tgk la org keliling.
tpt tu open kot.
lgpon lantai bersih jer.

so bila ko meludah,
sgt buruk pemandangan nye.
susah2 cleaner tu nk kena cuci kahak ko.
tade sivik pny org.

meremang tekak aku td,
yela nmpk dpn mata,
yg fresh kuar dr mulut org tu plak tu.
tah2 xgosok gg ke hape.
eeeeeeeiiii~
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
smlm aku agak kembang lah,
sbb team boling aku,
dpt nomot 2 okeh.
gile xsangka.

sbb aku rasa ktorg cm biasa2 je.
team sblah, v6 mmg power lah.
tp malu sgt sbb ktorg ppuan ramai.
dorg sume laki kan.

ni la team aku ; wakil tpcc.
amie, YB semenyih (ni bkn team aku lah),
along,ayoi, aku & fazz.

ktorg menang medal + duit.
gile berbaloi lah rasa,
sbb nye,byr 25 hengget,
dpt blk 35 hengget.
ekkekekke.

paling aku kembang,
masa nk stat game tu.
sume org tanak baling kot.
malu katanya.

aku ni dh xleh saba,
so aku pn wat lah 1st throw tu.
perkkkk!!
S.T.R.I.K.E okehhhh!!
sebbek lah.
klu tak drop my waterface u know.
ehehehehe.

tp agak sedey sbb incek ajid tade,
dia keje smlm.
so lps tonamen aku tros blk.
xde mood nk melepet.
tetiba cam rindu kt incek ajid lah kn.
how poyo i am.
ahahhahaha.

antara club yg join;
WC(waja), TPCC(persona),
PPOC(persona),savoc(savvy),
sic(sagaiswara), V6(perdana),
& satrianeo.

ni sebahagian peserta :
jmpa lg next time.

adiosa!
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
penah dgr aku sebut BDN.
or mebi aku xsebut.
tp aku taip lah.
dlm ni takde narrator kn.

BDN tu hape?
bunyik mcm shortform badan je kan kan.

tetttttttttttttt.
salah okeh!

BDN ni ialah porum yg baling bes kt abad ini.
wahhh, paling bes kau!
tu bg aku la, bg org len mane aku tau.

aku reg porum ni,
since 2006 lagi.
dah hampir 4 taun aku idop dgn BDN.

ekceli byk pahit manis,
ups & downs aku lalui.
ramai kwn2 yg aku kenal.
secara maya, mahupun secara real.

ekceli aku tatau la ape yg bes sgt.
aku pn xde la ektip sgt.
taim2 aku rasa nk masuk,
aku masuk lah.

tp kiranya klu aku bukak tenet,
fesbuk & BDN lah bda wajib aku bukak.
cam addicted je rasanya.

BDN tu tpt aku release tensen,
tpt aku luah pasaan,
juge tpt aku merapu & merambu.
tp bg aku budak2 dia bes lah.
(kembang klu dorg tau aku puji ni)

tp aritu adelah 1 kejadian yg tak di ingini.
tp aku pn mls nk igt2 bda tu.
sangat saket ati okeh.
tp bkn dgn porum tu.
tp ngn sorg user ni,
yg telah m'buat onar.
1/2 taun kami m'harap.

arghhh!
dah la mls nk ungkit.
nnt aku tacing.

so klu rasa nk try test join porum ni,
sila kan lah,
preee je beb.
sila layari : BDN

semoga berjumpa di sana di sanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
dlm entry aku sblm ni.
aku de cite psl makhluk sorg ni,
yg bakal m'beri gelaran kt aku.
aku igtkn dia nk panggil aku "bab1".
tp t'nyata tekaan aku meleset.

arini kwn aku br nk share cite sbnr.
(cittt, ko ckp awal2 kn senang)
rupa2 nya org tua tu,
dgn kroni2 dia dh gelarkn aku,
S.O.T.O.N.G okeh!

gile xglemer,
ni sempena world cup ke hape.
aku tny kwn aku tu.
dia pn xtau mane dorg dpt 'sotong' tu.

kisahnye lg,
ptg td aku anto emel kt,
org2 dept lama aku tuh,
inform dorg yg,
aku dh officially moved ke L62.

then kwn aku cite,
elok je aku sent & dorg received emel tu,
tros si makcik t'pekik kt pakcik,
bitau yg sotong anta emel.

pastu makcik kecoh cm kuries,
nape aku br anta emel tu arini..

deyyyy, suke ati aku lah.
lgpon aku bukan kuar dept ke hape.
aku still kena jaga korg okeh.
so wuts the prob?

suke kn nk gossip,
nk mengumpat psl aku.
i dont mind lah.
xluak pon okeh.

cuma aku igt next week,
aku nk tny makcik lah.
apsal dorg bg nama sotong.
rasa2 makcik nk cite ke?
huhuhuhuuhuhuu.

p/s: i rela jadi octopus okeh.

0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
Mlm td aku ngn dak2 persona,

Telah ke metropint kajang,
Semata nk prektis boling lah konon.
Since sabtu ni ade tonemen Interclub .

Aku dh lama gile xturun TT okeh.
So mlm td kira2 cm TT kecil2an lah.
Sonot gak melepet ngn budak2 ni.
Mengom2 sumenye.
Pening aku nk layan.

Aku je xmengom mcm dorg.
Smp incek ajid pn leh t’jebakkk.
Owh, apekah!


Aku men 3 games je,
Fes & seken game,
Mmg ancorr giler okeh.
3rd game tu cm nk bagus2 je.
Tp las2 tu down jgk.

Budus lah lane tu.
(tetiba marah kn lane)


Aku mmg tak redi nk men tonamen.
Tp nk men suke2 tu boleh lah.
Tp dorg yg ajak ni,
Hope aku dpt men leklok.
Etlis score 100++ ke atas pn jd lah.
Jgn ke laut sudah la nnt.
Incek ajid pn men tuk las game.
Lawak plak aku rasa mamat ni.
Tp comel tu of koz lah.
Gaya je lebey,
Mcm pro okeh.
Padahal nk ke longkang je pon.
Saba je la.


Etlis, dia tlh m’hiburkn ati aku.
Wpn dia pening2 mlm td,
Sanggup jgk teman aku g men boling.
Sgt lah sporting laki aku sorg ni.

Tengkiu dear.


I lop u. :p
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
Aku rasa sgt bes skang ni.
Sbb aku dh b’jaya menyakitkan ati seseorg.
Mesti dia rasa bengang cm saiton.
Mwaahhahahaha.

Td aku g kt level lama aku,
Saje tgk workstation aku yg masih ade brg2 aku.
Tp tu kira brg2 yg xpenting lah pn.
Sbb tu aku nk wat naik ke tpt baru.

& termasuk lah candle yg boss lama kasik.
Dia kasik tu time appreciation day.
Masa tu ktorg ok lg.
Dia blom tahap bengkak ngn aku.

So aku mmg sengaja la tinggalkn candle tu.
Bia dia tau aku xhargai pn bda tu,
Ekceli aku xhargai org yg buat aku cmtu.
Tetiba membodohkan diri,
Menyusahkan hidop aku, apehal!!!

So, td kwn aku bitau,
Boss tu pasan yg candle tu ade kt workstation aku.
Dia tau candle tu yg dia kasik dulu,
Lalu secara diam2 dia amek,
& buang ke dalam tong sampah.
Dia igt org xnmpk.
Tp ekceli kwn aku nmpk.

Wahahaha,
Sungguh kesian ngn org tua tu.
Sure dia memaki hamun aku pny lah.
Aku dh tau style dia,
Once dia benci org tu.
Akan dpt lah nama timangan,
Cth nye, “bab1”.
Dia akan bg nick br pd org yg dia benci.
Maka for sure nama aku akan menjadi “fini bab1”.
Kompem pny.

Tp ade aku kesah?
Of koz not lah.
Ko yg carik psl.
Ko sndiri tanggung lah.
Igt sume org nk ikot bontot ko ke?
GTH lah wehh.

Aku sgt epi dpt sakitkn ati dia.
Tp dia yg sakitkn ati sndiri kn.
Dia yg buang bda alah tu, bkn aku.

So bia dia tau ape itu erti sakit ati.
Tp aku rasa dia ni bkn sakit ati lah.
Tp sakit jiwa.

Kesian okeh!
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz

Smlm xjd pose,
Sbb ahad tu b4 blk KL,
Ktorg tapau burger,
Kt area rumah incek ajid.
(taman meru, ipoh yer bkn klang).


Mmg dh plan beli burger seketol sorg.
Utk wat bekpes pg smlm.
Tp memandangkn pg smlm tu,
Aku bwk gak bekal cekodok nasi,
So aku bedal la cekodok tu dulu.

Tghari br aku nk mkn burger mlm td tu.
Xbasi, pg dh panaskan dh.
Burger tu mmg mabeles.
Klu kt kl mmg susah nk carik,
Yg sesedap gilee cmtuh.

Rege pn murah,
2.50 je beb.
Klu kt kl,
Dgn rege tu,
Ko dpt roti burger atas bwh,
Daging burger nipis kt tgh.
Sos + mayo + timun ciput + kubis ciput.

Tp yg taman meru pny ni,
Burger spesel punya.
Daging bungkus telur okeh.
Plus blackpeper sos lg.
Waduhhhh!
Mmg lazat xt’peri.

Klu blk ipoh,
Mmg aku akan paksa incek ajid beli kn.

Siyes puas ati wa ckp lu!

0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
td lps aku mkn nasik,
keadaan aku makin stabil.
mood pn dh epi gumbira.
lalu melepet sambil tgk tv b'sama pamili.

incek ajid xmkn nasik plak mlm ni.
dia mcm tuh,
xmcm aku yg kebulur nasik setiap ari.

tgk lepak2 tgk tv tuh.
bleh plak dia tny;

"ayg, nk burger tak?"

uiksss, tetiba je ofer burger ni.
wpon aku dh mkn nasik,
tp aku rasa masih ade space dlm prot aku utk burger.

"burger? hmm. bleh gak.
tp ayg nk yg kedai dpn tu.
yg tpt len xnk."

lalu ktorg pn kuar lah beli burger.
siap naek kete okeh.
padahal kedai burger tu,
sekangkang kera je dr umah.
xpon kangkang kera tu lg beso aku rasa.

xpe la, kot mls nk jln sgt kn.
smp kedai burger.
incek ajid order 4 bijik.
1 utk aku, 1 utk dia,
1 lg utk mak & abg ja.
ayong kata nk share je ngn abg ja td.
so ok lah.

pastu cm lmbt plak nk tggu burger tu.
aku tny dia kot2 nk beli air ke hape.
baek ati yg amats,
dia ajak g 7E beli slurpee.
whoaaa, bes gile okeh.

smp 7E beli la slurpe biru tuh.
pastu cm tingin nk mkn sekerem.
aku amek lah dua.
utk aku 1, tuk dia 1.
pastu mkn sambil menuju ke kedai burger.

elok je smp,
sekerem pn abeh.
byr duir burger,
pastu tros blk.

apalagas, smp umah je.
aku terkam burger mcm org xmkn 1 ari.
gile kan, padahal aku dh mkn nasik td okeh.
incek ajid len la, dia xmkn ape lg.
tp dia rilek bin kewl je.
ahahahhaa.

lps dh penoh & kenyangkn perot.
melepet lah lg smb tgk tv.
nmpk incek ajid men sms.
hohh, ni mesti sms ngn kekasih gelap dia tu,
si Tuah.

pastu aku buat2 tny,

"abg jd ke kuar ngn tuah?"

"jd kot. tggu Tuah dtg umah."

ooOOooo, nk kuar ngn Tuah upenye.
kena tinggal lah aku ni kang.
uwaaaa, xsuke btol lah kena tinggal.

tp aku bkn jenis queen kontrol okeh.
so aku redha je dia kuar ngn membe dia.
lgpon bkn aku xkenal mamat tu.
kenal sgttttt dh.

patot la rasuah aku mcm2,
burger la, slurpee la, eskerem la.
rupanya aku nk kena tinggal.
padan muka aku kn kn.
wekkkk~

dlm 10.30 td Tuah smp,

"abg, nk ikotttttt."

haaa, saspen la tu aku nk folo.

incek ajid jwb;

"jom lah."

pas2 aku senyum,
dia pn senyum
alaa, takde manenye aku nk ikot.
bek aku dok umah tulis blog.
lg bagus. :p

sblm kuar siap la ciom tgn bagai,
mcm la nk g mane pn.

so smp saat aku tulih cite ni,
incek ajid lom blk lg.
jam dh pukul 12.15am ni.
cm nk kena tggu dia jgk.
sbb aku xbiasa tdo sorg.
wakakakakaka.

poyo okeh!
2 comments | edit post
Reactions: 
finyz

kesian plak aku ngn diri sndiri arini.
konon bajet cm leh tahan,
tp hampa.
perot ku menggigil.
pg td aku bekpes lmbt,
dh kol 10 camtuh kot.
mkn nasik goreng,
agak byk gak lah.
so smp tghari tu,
perot masih kenyang.
dgn angkuhnye aku b'pk,
utk skip lunch arini.
so tghari td lepak2 tgk tv bagai.
tadelah aku rasa pape.
kira cm okeh je.
pastu bleh plak aku t'tdo kt sofa.
smp ke ptg suda.
incek ajid bkn nk tolong kejutkn.
dia ckp sian tgk aku tdo,
lena bebeno.
so xsmp ati nk kejutkn.
huh, elok la tuh.
bgn2 je td,
cm mamai2 plak.
pastu tetiba perot rasa pedih yg amat.
memula cam okeh je.
pastu lps solat tu cm xtahan.
perot cm m'gigil2 je.
huhuhuhuu.
tp cm mls plak nk mkn skang.
nk tggu mkn mlm ngn incek ajid skali.
tetiba dia naek bilik,
ajak mandi la pule.
awal lg kowt.
tp xpe lah,
ikotkn je.
time mandi tu,
aku perot sgt2 pedih,
tidak t'peri okeh.
dh xleh nk b'diri.
rasa lemak2 d perot t'bakar dgn laju nye.
(rasa je, takde manenye pn)

cm nk pengsan plak la gayanya.
so incek ajid ckp pas mandi,
tros lah mkn.
kesian beno nengok aku,
yg cm org kebulur xmkn seminggu.
ahahahahaha.
aku pn pelik la sesgt.
apsal perot aku xtahan klu xmkn nasik.
mkn la byk mane pn blah pg tu.
kang tgh ari dh lapo blk.
klu xmkn, gini lah jd nyer.
so camne aku nk diet?
sehari xmkn je dh gigil2 perot.
kesian kt aku kn.
aku pn tatau ni penyakit ke hape.
org len leh je klu xmkn nasik.
incek ajid tu 2 3 ari xmkn nasik,
slumbe je muka dia.
klu aku dh hangen dh tu.
incek ajid ckp,
aku ngn nasik xdpt d pisahkn.
kt mane ade aku,
sure lah ade nasik.
kira dh mcm pebret food lah.
ahahahaha.
aku jenis yg,
xpat mkn bda mahal2 sedap2 pn xpe.
asal dpt mkn nasik.
dh cukup memuaskan ati aku.
lg2 klu tgh b'duka.
hihihiihhi.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
tgh ari td dh settle 1 part of my kerisauan.

td aku berjaga g AMBANK,
anta housing loan application.
dgn kondipen nye aku tros2 nek lvl23.
sebbek btol.

takde org pn time tuh.
so dok kejap je.
org tu dh panggil masuk bilik.

aku pn hulur la kt dia doc2 yg sepatotnye :
  • copy of S&P
  • valuation report
  • title search report
  • potostat IC
  • potostat staff ID
pastu dia tgk 2 nama dlm S&P tuh.
dia tny aku ;

"ade bwk sijil nikah tak?"

wadderrrr.
celah mane plak aku bwk sijil nikah.

"incek, sijil nikah tak bwk.
tp kad nikah tu ade lah, boleh?"


dia ;
"haa, boleh la tu. boleh pinjam?
sy pegi buat photocopy sekejap."


of koz la aku kasik kn.
xkan aku nk ckp xbleh plaks.
huhuhuhhuuu.

then lps org tu dtg blk,
dia cek2 sume docs yg aku bwk.
alhamdulillah.
sume docs ade, lengkap.

aku suh org tu calculate,
klu loan ni approve ape sume.
agak2 bulan2 tu bape kena byr.
dia pn kira2 ape sume.
so alhamdulillah,
masih dlm kadar kemampuan ktorg.

result of loan application ni,
dpt tau dlm masa 5 hari b'keje.
so tggu je lah next week.

klu takde prob sume,
dia akan kontek lawyer ktorg.
nnt leh proceed tuk loan agreement plaks.

whoaaa, legaaaaa.

1 dah settle.
tggu result plak,
then kena sediakan duit byr lawyer.
lambat lg la nk dpt dok umah sndiri.
huhuhuuhuhuu.

hrp2 loan tu tade prob.
aminnn.
1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
Ni mlm td pny hal lah.
Ktorg nk g umah abah aku.
So dlm kol 7 call abah ckp nk dtg.
Bitau dia xyah sesusah masak bagai.

Sbb nye ktorg nk g beli kepci,
Nk bwk mkn kt umah dia.
Tp takde la bitau,
Ala² seprais kecil²an gitu.

Janji ngn abah kol 8 kuar umah.
So dlm 8.45 leh smp dh patotnye.
Tp lupe nk tambah masa tuk beli kepci.
Tp apedehal kan, g je la beli.

Lepas maghrib dlm kol 8 ktorg kuar.
Singgah kepci wangsa maju,
Sbb nk cpt, ktorg pn ikot ‘drive thru’ je lah.
Q bapaklah panjang.
Selowwww melowww plak tu,
Mmg gile SEMAK CAP BADAK!
sungguh mendtgkn kemarahan.
Pastu aku ckp ngn incek ajid.
Suh park je kete, kt masuk beli kt dlm.

Elok je ktorg masuk dlm kepci tu.
Mak kau! Pnjg nye Q.
Apehal neh sume org kena mkn kepci ke mlm ni????
Periuk tekanan perasaan sungguh rasanya.
Ktorg dh la nk cpt ni, dh janji ngn abah.
Nk tanak Q jgk la ngn org² semak cap badak tu.

Time ni Q still pnjg, tp ktorg dh kedepan sket ah. Apsal x sume nk mkn kepci mlm ni.

Lps kuar dr kepci tu,
Maka tros lah menuju ke puncak jalil,
Ktorg mmg slalu guna MEX pn.
Bajet pecut sket, leh la smp dlm kol 9 lebey.

Ati dh riang gumbira sbb japg nk mkn ayam neh.
Tp tiba² elok je nk exit bukit jalil tuh,
Gile semak cap badak pny jemmmm.
Adussss!!! Sangkut lg!
Mmg gile pnjgn okeh, aku xleh trime.
Sbb selama hayat ni,
Klu aku lalu xde la jemm sebegitu rupe.


Jemm yg amatss okeh!



Jemm semak cap badak. Igt kn ade eksiden ke hape.



Takde ape pn.kasik panassss je~

Dlm kete memasing dh diam.
(ktorg 2 je pn, tensen lah!)
Apelah naseb ktorg mlm td.
Klu tau nk jd SEMAK CAP BADAK ni.
Mmg xde nye lah nk kuar.
Tp ape nk buat,
Nasik dh jd kepci. Mkn je lah!

Then akhirnya ktorg smp gak umah abah.
Abah pn pelik apsal lmbt sgt,
Cite la serba sedikit kebengangan ktorg td.
Pastu ktorg melantak kepci tu lah,
Kelaparan tidak terperi okeh.

Btw, dlm SEMAK² CAP BADAK tu.
Ade sikit part bes lah.
Masa beli kepci td tu.
Ktorg dpt poster ‘waka waka eii eii’.
(sedap aku je buh nama poster tu)


Aku kenal messi ngn torres je. Len² tataw.

So cm epi gak la kn dpt poster.
Wpn aku tade tpt nk tampal pn sbnrnya.

Tp ape pnm lm td adelah,
Mlm yg paling SEMAK CAP BADAK penah aku alami.
2 comments | edit post
Reactions: 
finyz
Xpasal² pg² aku dh menyumpah DEMMIT!
Kt sape? Kt diri sndiri lah.
Bengang btol.
Dah bape ari ni,
Aku asek slh lift je.
Aku tau la aku dh pindah level 62,
So aku kena nek lift kt G (ground floor).
Dulu aku kt level 9,
Kena nek lift kt M( Mezanin).

Tp kepala hutak aku cm xleh nk pk.
Kaki aku plak cm b’jln sndiri.
So scary okeh!

Td elok je aku masuk air gate tower 1 tu,
Kaki aku otometik nek eskeletor,
Nk g ke lift kt Mezanin floor.
Pastu siap nk nek lift ke level 9.
Demit btol la!
Pastu kwn aku ajak turun tapau kt Mesra.
Aku pn sbb nk beli bekpes.
Ekceli dh bwk nasik lemak.
Tp bajet nk mkn tuk lunch.

So otw nk nek opis blk.
Lg skali kaki ngn kepala hutak aku wat perangai.
Laju je nk nek escalator,
Sebbek membe aku sempat panggil.

“HOI! Ko nk g mane?”

Eeei, bunguks je rasa.

Aku cite la kt membe aku tu.
Then dia pesan;

“xpe, ko xyah pk pn.
Esok ko dtg stret je lalu bwh ni.
Ko xyah pk² nk nek escalator bagai.”


Mmg la dol.
Tu la prob nye.
Sbb aku mmg tak pk,
Tp aku rasa kaki aku plak yg pk.
Tp otak aku lupe nk bitau kaki aku.
Yg aku sbnrnya dh pindah ke level len.

Xpe, tggu karang.
Klu aku turun bwh.
Aku nk tgk kaki aku pk ke tak nk ikot lift mane!
Hoh~
1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
Ni cite tghari smlm,
Masa aku lepas solat zohor,
Ade sorg akak ni masuk bilik solat tu,
Tetiba je mcm mengeluh,
Tp takde la mengeluh mana,
Mebi akak tu menghela napas je kot.

Hhmm. Mebi aku yg xleh nk beza,
Antara mengeluh ngn menghela.
Anyway, aku bkn nk cite psl tu.
Nk cite psl ape yg akak tu cite kt aku.

Akak tu;

“sy ni nk kena solat kt kusi”

Aku ; (tros² je jwb xsempat dia nk explen)

“akak sakit lutut ke?” (men sebat je kn)

Akak tu;
“eh taklah. Tapak kaki akak sakit.
Tp klu jalan xpe, sakit la jgk.
Tp bhgn depan tu xleh berlipat.
Sakit sgt. (sambil tunjuk tapak kaki dia bhgn dpn)”


Aku ;
“xpe la klu dh sakit nk wat camne kn.
Akak dh cek doc ke? Doc ckp pe?”


Akak tu ;
“dah, dah cek dh. Doc ckp ‘arthritis’.”

Aku;
“owh.” (sambil senyum)

Bagus kn akak tu.
Belom sempat aku nk kuries psl dia solat kt kusi,
Dia cm awal² dh cite dulu,
Mmg klu akak tu xbukak mulut td tu.
Takde maknanya aku nk tny okeh.
Apekehal aku nk bz² bodi kn kn.
Klu org solat t’baring skali pn,
For sure la hade sbb, xkn suke² je.

Tp aku sndiri plak,
Slalu rasa xperlu aku nk jelaskn ape² kt org,
Klu bda tu tade kena mengena ngn dia,
(melainkan mengumpat, itu lain okeh)

Cthnye cm aku move ke level 62 neh.
Some ppl cm dok pndg², aku senyum je.
Dorg tak tny, aku pn tade la nk wat announcement,
Bitau aku br move to dis floor.
Sbb rasa xperlu kot.

Tp aku tau dlm ati dorg musti kuries,
Musti tertny² sapekah aku.
Pastu dorg mesti pk mcm² or bkn².
Ahahahahha.
Xkisah la kn, lama² nnt dorg tau sndiri.

1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
td dok borak² ngn ayong (kakak ipar) psl plan wiken ni.
aritu incek ajid ckp nk g cameron,
tp las2 week aritu ayong de ckp nk g mandi manda.
aku pn tatau nk g mana.
aku ikto je ekceli,
as long as incek ajid ade.
bwk la g GAZA pn aku sanggup.
(waicehh, poyo la plaks)

tp aku borak² ngn ayong td,
rasa cm nk g mandi manda jer,
xkesah la g lumut ke g pangkor ke,
walhal g mandi manda kt chepor pn aku xkesah.

tp yg kompemnye wiken ni blk ipoh,
yehuuuuuu~

so plan nye xkompem lg.
tp kesian plak kt mak(mak mertua aku).
sbb ari jumaat tu dia keje mlm,
then blk pg sabtu tu,
pastu siap2 nk g b'jalan plaks.

klu aku, mmg takk aa kn.
penat dowh blk2 keje,
pastu nk g b'jln b'suke ria.
adelah baek aku tdo smp ke ptg okeh.

tp tu la, mak mertua aku,
sporting!
ajak la g mana pn,
angkut la ke mana pn,
slumbe je dia ikot.
penat xpenat blakang kira.
nnt dh blk siap plak dia demam².
kesian mak.

so kesimpulannye,
aku xbleh nk simpul lg lah.
sbb xtau nk pegi mane lg.
klu tny incek ajid pn,
sure lah dia jwb,

"ikotlah, abg xkesah"

penat tny je kn.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
Bismillahirahmanirrahim.

sempena 1st entry aku kt blog ni.
aku nk kasik intro sket lah psl diri aku & my soulmate.
(agak poyo aku rasa tp aku nk tules gak)

nape title blog ni sebegitu?
tuk mengannouncekn dgn tak sengajanya,
yg aku sudah pn berpunya aka berkahwin.
siapa lagik klu bukan dgn incek ajid si jantung ati ku.


(sila abaikan tgn & jari yg xbape nk cumel tuh)

so arini genap usia perkahwinan kami 6bln 1minggu 3hari.
wahh, gaya nk ckp mcm dh 6taun kn kn.

aku penah dgr org yg dh kawen ckp;

"klu tau kawen ni camni(bes), dah lama dah aku kawen"

aku mmg tak nafikan lah kata² org tuh.
sbb aku pn rasa kebesan nye.
byk bda la yg bes nye,
bkn bda² bes tu je yg bes.
bda bes yg len pn bes² jgk.
ahahahahaa.
(xpe, biar aku je yg paham)


so far, aku rasa lps aku kawen ni.
idop aku semakin tenang & epi gileerr kentang.
lagi² dpt laki sengal cm incek ajid ni.
aku mmg xleh tahan klu dia menyengal.
rasa cm nk pijak je perot dia.

tp ape pn,
aku bersyukur la dpt suami yg baek, penyayang, b'budi bahasa dll.
(byk sgt lah aku nk listkn)

so harapan aku.
semoga ikatan ini akan kekal hingga hujung nyawa.
insyaAllah. aminnnnn.
1 comments | edit post
Reactions: 

Our Wonderful Journey

Daisypath Anniversary tickers

Our lil' lovely doter

Lilypie First Birthday tickers

Only 2 of us

Lilypie Breastfeeding tickers
finyz's props. Powered by Blogger.