finyz
thanks to nizam sbb buatkan poster tuk aku.
spesel edition utk majalah PA&MA.
hahahahhaa.

* aku ngn alany jd model. hihihiihi

xleh tahan bila gambo incek ajid tu menyelit,
'jauh di mata dekat di hati'
rindu plaks kt dia, iskk.

kwn2 doakan aku ye cpt jd ibu.
siyes xsaba rasanya,
kwn2 yg lain sume dh merasa.
semoga tuhan makbulkan doa aku & kalian.
aminnn.
4 comments | edit post
Reactions: 
finyz
td aku folo konvoi dak TPCC.
(Thepersonaclub.com)
lama gile okeh aku xjoin dorg.

skang dh ramai budak baru.
ko no aku dulu TPCC 307,
skang budak2 baru no dh TPCC 700++  dah.
gile cepat b'kembang club ni.
tumpang bangga jgk lah.
ehhehehee.

so td ktorg konvoi dr tol sg. besi smp ke semenyih.
ramai gak kete yg konvoi.
tp aku xkira plak berapa.
gambo pn xbyk yg amek, maleh.

* TPCC sepanjang jalan~

* Pengantin nek alphard, mane aci nk nek jgk! :p

* bebudak ni lah.

* sang pengantin, auuummmmm~

* cantek  lah backdrop gambo pengantin.

* anak dara + mak dara pingitan TPCC. ahaks.

lepas kenduri aku tros blk umah.
pening paler + penat drive.
mereka yg len melepet di HQ BRJ.
ehehehehhee.




Labels: , 0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
epi gile babeng dpt jahit felt tu.
aku test buat gambo hewan comel dulu.

* cik sitikus. comel tak? jahit kt baju incek ajid.

* ni nyau2 plaks. jahit kt baju aku.


xkisah la org ckp xcomel pn.
tp aku rasa puas sgt jahit hewan 2 ekor ni.
dulu slalu pk xreti lah, xbulih la.
tp incek ajid slalu pesan,
"cuba dulu, klu tak cuba mane tau bleh buat ke tak"

thanks dear, u slalu bg i semangat.
bda yg susah pn jd senang bila dgn u.
misss u much.


Labels: 0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
arini masuk ari ke 14 incek ajid tinggalkan aku.
(rasa cm dah lama gile kowt)
skang dia dh ade kt mekah.
alhamdulillah, sume nye b'jln lancar.
dia pn xde sakit trok,
biasa2 je katanya.
ari isnin aritu,
aku dh p amek konci rumah kt lawyer.
so means, ktorg dh bleh pindah.
yeyyyyy!!

tp nye, still xleh pindah lg.
sbb nk ken tggu incek ajid blk haji dulu.
pastu incek ajid nk cat + btol2 kn ape patot.
so aku pn tatau bila dpt pindah umah tu.
rugi lah skang ni byr 2 rumah.
sesak plak napas rasanya.
huhuhuhuu.

btw, sepeninggalan incek ajid ni.
aku dh stat hobi baru.
gile tak sangka okeh!
aku ade jgk bakat seni,
wpon tade la menyerlah sgt.
1st trial aku jahit nama alany & alya.
not bad lah.

pastu aku jahit nama aku ngn incek ajid plak.
ok jgk wpon xmanerek sgt.
then smlm ngn arini.
aku jahit sekor kucen + tikus.
wpon tak comey mane,
tp aku ttp puas ati ngn hasil keje aku.

ekceli ade kwn2 yg nk tempah.
tp aku tade tshirt, maleh nk p carik.
so tggu dorg anta tshirt dulu,
br bleh jahit la kan.

bes la hobi ni,
sambil isi masa lapang,
bleh jgk buat duit tuk beli gegula.
heheheheehe.

hrp nye, lps incek ajid blk hj.
aku masih akan teruskan hobi ni.
ahaksss~
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
* ni br stat, warm up jahit hurup F dulu. ;)

* ngeh ngeh ngeh~ 3 hurup suda lepass. yewwww~

* taraaaaaaaaa~ dah siap gak nama dak pini. akhirnyaaaa.


* incek ajid punye, xsiap lg. Z tu x abeh jahit. nguuu~


* akhirnya~ incek ajid nyer ade 'apple merah'. x aci lah. heheheheee


* kalerful buttons, suke ngat. kiut & comel~

P/s : mls nk mengomel pjng2. hhuhuhuhuhhuu
2 comments | edit post
Reactions: 
finyz

Apabila bahasa kelantan diKLkan

baco sapa abis ni.baru demo pehe..buleh tehe nk suko selok..kawe guling bating do-de-do-de baco..hahaha..

Kantoi 1Gu kawe kijo hotel,dio sepatutnyo anta guest pegi airpot tapi huje pulok,dio tunggu la sapa uje berenti baru dio oyak ko guest, kawe denga dio oyak gini"mari kita pergi encik,hujan sudah SERIK ni"


Kantoi 2Dulu,mase kat belaja kat kolej,kelas komputer,kawe aja gu kawe pasal komputer,doh dio slow nok teke tikuh tu,kawe kato la gini"Ming,tunggu gapo lagi nyo, PENYEK la mouse tu" .Gu kawe pun kato,oloh,kapong molek bahaso mung,mujur mu tok oyak JIREK…


Kantoi 3Kawan abg ipar aku kantoi ketika dinner di hotel, biasalah kan waiter akan refill air sejuk dalam gelas tu kan..

dia kata lebih kurang macam ni semasa waiter itu sedang menuang air kedalam gelasnya..

"adik, dah banyak air tu, PADAM, PADAM.."

dengan muka yang selamba dan serius..


Kantoi 4kwn aku... dia nak bayar harge pulut lepa kat cafe....dia sebut

“pulut LEMPA satu”...

sepatutnya pulut panggang


Kantoi 5cikgu : ada berapa jenis KUTUB kat bumimurid : dua, cikgucikgu : nama dua jenis kutub tersebutmurid : KUTUB AYAM dan KUTUB DAGING

(khutub @ kerutuk)


Kantoi 6cikgu: kenapa baju sekolah awak ade bintik2 hitam?murid: Baju saya kena PERTIK SAWA cikgu.



Kantoi 7ni cito aku pulok....maso mulo2 masuk kolej...gi cafe beli air dale gelas plastik mcam kat psar malam tu..pahtu maso nok bayar tuh..."kak, ada TUDUNG tak?" sambil tgn tunjuk kat atah gelas tuh....kakak tuh mulo2 tok pehe....doh aku duk tunjuk atah gelah tu dia pun kata..."ooo....penutup"....dgn muko selamba..."a ah penutup"....malu weh....hehehehe


Kantoi 8kwn aku citer cara2 masak kerutup..

”mula2 panaskan minyak...masukkan bhn kisar...tumis hingga naik bau...kemudian masukkan AWAS.....”


Kantoi 9“saya tinggal bersama ayah, ibu, adik dan kakak. rumah saya berdekatan dengan rumah nenek. kadang-kadang rumah saya BERKUBANG.....”



Kantoi 10Aku pernah dengar statement ni kat bank...

“hutang encik yang perlu bayar ialah dua ribu tiga ratus lima puluh ringgit point SAMAS.....”

yg ak nk sukonyo ore wak oyak tu ore cino......


Kantoi 11kemarin dulu anak aku muntah atas katil, abih aa kena dkt cadar ngan toto..smlm kitaorg tengah masukkan toto ngn cadar dlm mesin basuh..pah, aku oyak gini dkt hubby aku .." bang, lupa la nak ambik SAMPUL BANTAL sama.."

laki aku bantai gelak..ingatkan surat je ada sampul..bantal pun ada gak ke?

 

Kantoi 12
peristiwa kat bandar jengka...member kelantan aku gak.....'BANG MINTAK SUPIK SATU'.....wakakaka.....bercakap luar tuh...


Kantoi 13
masa aku study kat UM sewa umah kat bangsar...

ada housemate budak kedah nak pinjam motor...dia tanya mana kunci motor aku...

dengan macho nya aku jawab...'kunci motor ada dalam SORAK meja aku tu..'

hahahahha


Kantoi 14masa di U mulo, ado member aku ni buleh awek bdk Johor.. mmg sokmo berigak ayat kelate time dia berkecek luar ngan awek dia tuh.. contoh paling kelakar aku igt lg masa tu dia tgh bergayut tanya khabar awek dia yg demam..

"Ayang.. camne dah "sial" ke belum demam ayang tu?" pastuh lagi.. "sori la abang x sempat call ayang, abang tidor strik (straight) td"



Kantoi 15member citer takdih......

si A nampak ular lalu menjerit...." ular.....ular.....katak.....katak..."....



Kantoi 16ade sorang awek kelate ni kije receptionist kat hotel kawan aku kije...aritu hotel xdak api,blackout, so guest kol la hotel ,dia yg cakap

guest : " nape takde api ni"awek : " maaf cik,black out.api berJENTAP"



Kantoi 17Dalam sebuah komuter...

“abang boleh ALIH sikit tak? Saya nk duduk ETEP.”



Kantoi 18Ada org luar tu dia mari jalan kampung...org kmpung tu tau doh dia orng luar..

Ore luar tu g jale umoh woris dia..woris jauh2..jadi anak tuan umoh tu nak kecek luar jugak la..

Org Luar : ' mak ada tak? 'Anak Tuan Umah : " takdi mak ada duk tanah .. dia cakap nak gi tembak, nk g beli lauk..... "

[standard org2 kg kat kelantan..waktu2 tengahari, kalau nak beli ikan, mereka akan tunggu penjual ikan datang ngn motor kat tembak (tepi jalan ) ]



Kantoi 19
haha..aku ado kisoh saen aku dio nak beli kuih d bazar ramadhan ari tu...die beli kuih rm2 gune duet rm5 pahtu mok cik kedai tu wi balik rm 2..so dio ni oyak ar,

"mok cik cucur lagi xcukup seringgit.." mok cik ni pon oyak ar.."cucur xde dek, kalo nak kat kedai sebelah ade".


Kantoi 20aku tringat pok sdaro aku maso gi kijo s'pore dulu

sebelum tu dia gi jale2 di johor dulu...dia skali nga saing2 dia 3 oghegi lah beli air....pah tu dia tanyo mokcik tu...

"kak..... PLETIM adaa ?

kakok tu ngango sapa.......saing2 dia pecoh perut dengar " PLETIM"



Kantoi 21tringat ado soghe saing crito maso dio baru pindoh singapore...maso tu dio skoloh rendoh lagi...ado sari tu mok dio suruh gi keda beli bare...

saing : toke...kakah sup ada?

toke : hah?? kasut? kasut tak ada...itu terompah ada la...

saing : bukannn...kakah sup la...ada ke?

toke : aiya...saya sudah cakap kasut tak ada...terompah saja ada...

saing : (balik rumoh gi tanyo mok dio kelik) ma...cino tu duk royak kasut kasut tropoh...royak nok kakah sup...duk tawar tropoh dio...

mok saing : ma tok ingak nok royak sini oghe panggel repoh sup (rempah sup)...

saing : pade pong cino tu tok pehe...



Kantoi 22aritu mak mentua saya ikot balik kedah. time maghrib, suami n abah saya nak pegi surau.mak mentua saya gi tanya kat abah saya

"ustaz nok gi balasoh doh ko?"terkejut abah saya . "taklah mek, nak pegi belasah sape pulak ni?"


Kantoi 23membe saya cikgu,jenis pekat gler kelate tp ngajar di kL...budok2 biaso laa gege dale kelas..pastu dok tubik masuk tubik masuk..pastu dio jadi nk maroh gilo...nak marah ko budok2 tu. Dia oyak :

"awak ni kalau bising skali lagi..saya akan suruh awak TUBIK!!!"bdak2 KL hok dengar terpinga-pinga.."apa dia TUBIK cikgu?"


Kantoi 24budak kelate:- mu gi beli timun cino kejap...budak johor:- nk berapa?.....budak kelate: (ngan muka confiden) mu beli daley 4-5 butir jadi ah...

pastuh budak johor tuh pegi kedai nak cari timun cina... selang beberapa minit kemudian...

budak johor: aku cari banyak kedai dah.. takde pun orang jual timun cina... apek buah tuh siap marah aku lagi.. dia kata dia tak pernah pun dengar timun cina, timun india, timun melayu....

masa tuh kitorang dah keras2 ketawa...... lepas explain kat dia yang timun cina tuh tembikai.. ngan dia2 pun ketawa besar.....


Kantoi 25Sepupu aku hok duk johor balik cuti kat kg aku..pah tu gak adik aku nk tido laa skali depan tv dgn spupu johor aku tu..pah tu byk nyamuk..dio pun oyat gini..

"BANYAKNYE NYAMUK...BERBEROM-BEROM (bunyi nyamuk)...hahahaha..


Kantoi 26Ado promoter gas mari umah aku..nk jual kepala gas untuk keselamatan gas gapo xtahu...mok aku hok interested nk beli..

pah mok aku ty laa..nk guno lagu mano ni..dio pun jawab..."mcm ni mak cik...kepala ni bawah ni mak cik CONCOS kat tong gas ni....



Kantoi 27Ore kg aku duk KL, jenis tok beso kecek luar...dia ada duit besar nok g tukar keda...nok oyak guano ni nok tukar duit ni...dio kecek luar jugak...


“bang, nak tukar duit HALUS ada ?...”



Kantoi 28dj radio: assalamualaikumpendengar: wa'salam...dj radio: bagai mana keadaan cuaca di Jeli skg?pendengar: hujan berek-berek.....


Kantoi 29ada anak buah kawe jate sore bdk KL.. umur 6 thn..comey kakloh jugok la... bila balik kg, budok2 tino pakat2 kerumun anok buah kawe tu,,serupo ore ulu tok rajin jupo manusio..

"Eiii... comANnye... geraNnye.... nama awak sape.... tembaNnye pipi... rasa mcm nak KENGKAF jerrrr.."



Kantoi 30didi gi kl umah abg dia...abg dia suruh gi kedai beli gayung...so dia pon gi kedai..smpai kedai dia tanya tokey...

"BANG, ADA JUAL CETONG TAK?"...



Kantoi 31ina baru balik dari shopping...rosnah tegur ina "WAH INA BARU BALIK? BALIK DARI MANA? BANYAK NYA JABIR KAT TANGAN TU”....



Kantoi 32ada sore staf puam opis kawe, sebab dia hok paling janguk bos kawe suh dia entertain pelawat dr KL time acara makan2, ada buoh duye..

bila pelawat tu oyak, best2 durian sini, lemak.. dio jawab..

"memanglah durian sini best2, tp sy tak boleh makan byk sangat coz cepat lugal"..


Kantoi 33mak aku cikgu, dulu dia sokmo wat kelik buku latihan bdk2 check dumoh..

ado sekali tuh, selok dia suko.. dio tunjuk tuh so family ngilai.. ado student tuh wat ayat..

"Itik sedang menyudu air cha.. "



Kantoi 34Aku sedang melayan anak kawan aku bermain ditaman permainan..tetiba aku cemas sebab budak2 itu telah buat lari pecut 100 meter..

dengan pantas aku menjerit...

"Naqib...jangan lari laju2...nanti REBAS!!"

Nasib baik aku sorg je masa tu..tp aku tetap gelak sorg diri...suker selok...



Kantoi 35pengalaman aku, ado ore luar mai umoh tuk aku..lepas make tghari, tuk aku wi bantal ko ore tu sambil oyak gini:

" guling-guling la dulu mek... lambat lagi nok gi keda"....

terpinga2 ore tuh... mujo x guling sungguh.. kalu dok gak, pah tanoh la wehh.. rumoh tuk aku tu tinggi.



Kantoi 36

aku selalunya kantoi tang kunci kereta....

dah terbiasa sebut..."suis keta"

ada sekali tu, aku suruh lab assistant aku gi beli barang, aku ckp ngan dia

"ambik la suis keta aku tu...bwk keta aku jer"

dia ngan muka cuak tgk aku..."napa? keta takleh start ke?"

aku jwb balik..."ye la, kalau tak ambik suis keta tu...camana ko nak start keta aku lak?"

lagi dia heran...

pastu...baru aku tersedar.....that's kunci kereta.....

bukan suis keta



Kantoi 37

maso saing kawe mari KL...sek2 rumoh kawe nak masok tengahhari pahtu suruh la dia gi kedai beli ikan ...

saing aku : Bang ikan AYA ada?Tokey : Ikan AYA?....ikan apa tu dik?...xde jual laSaing Aku : Ala Bang tu ada la ikan AYA tu...(sambil tunjuk)Tokey : oooo ni ikan tongkol la dik...

balik rumah dia bercerita gege 1 rumah dok suko ko dio..



Kantoi 38
teringat maso kawe ngaji k.l mulo,nk g beli sabun basuh.. "kak sabun SETOKOL"



Kantoi 39Ambo sediri pun penah kena dulu, gini..

masa kursus BTN, member dorm sebelah bising, selamba je ambo tepik,

"weiii, diamla, BOSANLA


heheheh..member kelate pecoh perut suko..lorat kelantan, istilah Bosan ni ada dua maksud



Kantoi 40so lagi, ambo tengok budok2 dok gayut di taman permainan di Putrajaya,

ambo tepikla larang takut jatuh :

" weiii, jangan bergayut kat situ, nanti jatuh, dapat FAEDAH (BULEH PEKDOH)

member aku terguling reboh suko


Kantoi Tahap Dewa

Jusuh dari kelantan, baru datang KL, duk umah sewa kawan2 dia, suatu hari dia ikut kawan dia g disko, semua kwan2 dia mabuk. Dia ckap kat kawan dia :

"berat-berat korang semua nih.....dah-dah la tuh....jom KELIK...


p/s : aku rasa, ore kalate je paham lawak ni. sowi la pd yg xpaham tu. ;)
3 comments | edit post
Reactions: 
finyz
owh nk updet.
td aku ngn bebudak opis p kenduri kawen.
dh slamat ni nazrul & fana.
congrats to both of u~

* comey budak 2 org ni. bak kata org tua 'bagai pinang di belah dua'


* nizam, izwan, fiza & aku. kami p skali td, nek kete izwan. thanks beb!



* ade org kebuloq. kesian kn.


* bajet comel ke wat camtuh? :p


* mencapub lagik!


* aku doakan korg b'dua plaks. hihihiiks.

* bos2 ngn budak2 HRM div. ;)



tu je lah. mls nk tulis pnjg2.


bai~


1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
skang ni aku tgh demam,
bkn sbb rindukan laki aku lah.
tp demam kain felt ni.

aritu aku beli 1set,
ade 35 kaler dlm tuh.
sgt teruja nk menjahit.
tp aku xde seni sbnrnya.

*besnyeeeee. kalerful. sgt sukeeee~

xkisah la xjd pn,
aku ttp nk terai.
klu xterai xtau kn kn.
wpon senget benget,
aku berjaya jgk siapkn 1st trial aku.

so ni lah hasil keras tgn aku b'temakan seni senget :

* aku nk jahit urup A sbnrnya, tp terrrrbalik plaks. dh siap jahit br pasan okeh!

* t'paksa bukak jahitkan & jahit blk. di ikuti urup L d sebelahnye.


* berkat kesabaran aku, maka siap lah 'ALYA'. yeyy!


* besnyeeee. dapat siap kn 'ALANY' jugak. weheeeee~


* taraaaaa~ xsaba nk tgk ALYA & ALANYpki baju ni.

so next project is utk aku plak.
tp xde idea lg nk wat gambo pe.
nk try yg simple2 je dulu.
almaklumlah budak br blaja.

tp sgt bes lah jahit felt ni.
rasa puasss sgt.
lgpon incek ajid tade skang ni.
so leh la mengisi masa lapang kn.

2 comments | edit post
Reactions: 
finyz
yeyyy!!!

akhirnya dpt tgk muka incek ajid,
slps 6 mlm di tinggalkan,
incek ajid dh updet fesbuk dia.


xde ape aku nk ckp kt incek ajid,
ayg cuma nk ckp :

I MISS YOU SO MUCHHHH!!!!

Muuahhh~

syg take care tau. ;)

P.s. I Love U.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
kt sbg manusia ade hak ke utk benci insan lain?
tentu skali tidak!
kt sesama manusia, sesama lemah.


tp aku xleh lari dr perasaan itu.
ade beberapa org yg aku xsuke,
& mmg dh tahap benci sbnrnya.
tp aku masih b'pura2 dpn mereka.


hitam nye ati aku krn b'sifat begitu.
rasa menyesal tu ade.
tp aku masih xleh nk lupekn ape yg dorg buat.
jahat kah aku?
aku pn same mcm dorg tu jgk.


ya Allah, jahilnye aku.
kenapa ati aku ade perasaan ini.
kenapa aku mesti b'dendam.

Hadis Anas bin Malik r.a:

Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda: Janganlah kamu saling benci-membenci, dengki-mendengki dan sindir-menyindir. Jadilah kamu sebagai hamba-hamba Allah yang bersaudara. Haram seseorang muslim berkelahi dengan saudaranya lebih dari tiga hari lamanya..

(Sahih imam muslim)
 
Ya Allah, berilah aku kekuatan.
ampunkn lah dosa hamba mu ini.
aminnn.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
penah dgr psl bra stick tak?


aku penah dgr & baca kt tenet je lah.
xpenah tgk yg real pny.
bra stick ni bole menyapot breast kita,
tanpa memakai bra.
bra stick ni termasuk pelekat ngn 'penutup'.

so klu kt pki bda alah ni,
cm spt xpakai bra lah kiranya.
cuma dia kaber kt tpt 'tutt' je.
haishhhh.
xb'goyang2 ke nnt hah?

aku nk tepek 'how it works?'.
tp malu plak.
terang2 benderang gambonye.
kokap terlampau.

klu korg nk tau lebey2.
korg gugel lah sndiri.

sape nk try,
sila la beli yeh.
pas korg try, komen lah kt cni.
xpon tepek gambo ko.
bwahahahaahhaa.


ok bye.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
ni cite taim lunch td lah.
arini aku p lunch ngn Taqep & AJ,
dorg ni ex-opismet aku.

aku cm tatau nk mkn pe,
so dorg sages p mkn pizza,
so aku on je lah.
ktorg pn order pizza baru extreme cheeezy ke mende tah.

since mushroom soup yg smp dulu,
ktorg pn melantak lah sbb dh lapo yg amat.
AJ mkn laju gile, cpt je licin soup dia.
mmg nmpk la kebulurannye, sian.

xlama lps tu, pizza pn smp.
ktorg dok gelak2 kn si AJ  ni lg sbb soup dh abeh.
tetiba org pizza tu ofer kt AJ,
"Meh sy tambah"

ktorg cm pelik gile + xpuas ati,
ktorg tny lah leh re-fill ke soup ni.
budak tu ckp,
"tak la ni special utk dia je" sambil tunjuk kt AJ.

perkkk gile, budak pizza ni minat AJ,
pastu ape lg AJ kena bahan lah.
Taqep kta soup yg budak tu nk anta jap ag tu,
"soup kangkang".
bunguks nye Taqep.
gile nk pecah perot gelak kn AJ.

pastu ktorg order dessert eskrem mende tah.
agak lama jgk tggu.
lagi skali AJ kena,
Taqep ckp 'eskrem kangkang' plak.
eeei, xsenonoh la budak Taqep ni.
rasa nk hempuk kepala dia kt meja tu.
bia muntah kaler ijao petronas.
kangkang kangkang pn,
abeh jgk korg telan kn kn.

budak Taqep ngn AJ ni slalu wat pangai.
slalu kenakan same sndiri, xpaham aku.
kdg2 sakit jiwa jgk la ngn budak 2 ni.
tp bes gak la mkn arini,
t'hibur sket tgk 2 badut ni buat lawak.

btw, thanks to AJ,
sbb belanje ktorg td.
sgt kenyang & sedap lunch arini.
korg patot try la extreme cheezy 6 ni.
mmg mabeles rasanya.
xpuassssssssss~

* tggu ajid blk, mesti dia suke ni.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
td aku men2 ngn citam.
pastu terasa keras2 kt idong dia.
alahai, sian.
taik idong dh keras.
agaknye citam selsema.

so aku korek la idong citam,
byk jgk lah taik idong dia.
pelik lah, dulu2 tade pn cmtu.
skang ni cm ari2 aku kena korekkn.

citam ni dh pemaleh kot,
lgpon dia pegnen skang ni.
penat xlarat agak nye.

xpe citam, akak ade.
selagi bole, akak akan jaga citam okeh.

aku syg sgt kt citam.
citam pn same.
syg gile dia kt aku.
(cam tau2 je. ahahhaaha)
2 comments | edit post
Reactions: 
finyz


You Mean Everything To Me


You are the answer to my lonely prayer
You are an angel from above
I was so lonely till you came to me
With the wonder of your love


I don't know how I ever lived before
You are my life, my destiny
Oh my darling, I love you so
You mean everything to me


If you should ever, ever go away
There would be lonely tears to cry
The sun above would be never shine again
There would be teardrops in the sky


So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling, I love you so
You mean everything to me
(You mean everything to me)


So hold me close and never let me go
And say our love will always be
Oh, my darling, I love you so
You mean everything to me
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
entry kali ni berbaur sayu sket,
ni gara2 aku telah ditinggalkan oleh incek ajid,
tolak campo lebey kurang 46 hari.

aku mcm xcaye aku dh kena tinggal.
rasa cm dia ade je kt umah ni.
rasa cm dkt je ngn dia.
tp mmg dia sntasa d ati aku pn.
rindu pdnya, tuhan je yg tau.

mlm td, ktorg g hantar,
incek ajid, mak mertua ngn kakak ipar aku,
ke kompleks TH kelana jaya.
ramai nye umat muhammad,
yg bakal menunaikan haji.
alhamdulillah dh smp seru mereka.

org dok tny2 nape aku  xfolo incek ajid,
sbnrnya, bkn xnk folo.
lebey2 lg nk pegi ke tanah suci.
tuhan je lah yg tau perasaan aku.

tp ekceli, plan nk p haji ni.
incek ajid & famili dia dh lama plan.
b4 ktorg kawen lg,
eh slh2, b4 ktorg kenal lg.

lgpon nk g haji bkn nye senang2 je kn.
1st things 1st kena lah p daftar haji,
pastu kena ade duit secukupnye.
then nk kena p kursus sume.
berat tanggungjwb ni sbnrnya.

jd ktorg dh bincang2,
xpe la biar incek ajid & famili pegi dulu.
insyaAllah ade rezeki,
kami akan pegi sama2 nnt, insyaAllah.

*i'm gonna miss u babe! (tgh tggu masa b'lepas)


aku beriya nanges msa incek ajid nk cek in tu.
sebbek bwk towel kecik.
xdulik dh org keliling tgk aku nanges.
yg penting aku nk tgk muka incek ajid puas2.
aku slm, ciom, pelok & mintak maap kt dia.
aku tau dia pn sayu nk tinggalkn aku.
air mata sedikit menitik, tp dia tahan.

doa aku cuma agar Allah lindungi incek ajid,
selamat pegi, kt sana & pulang semula ke pangkuan aku.
xsanggup nk b'pisah lama2 ngn dia.
klu dulu pas kwen pn ktorg dok b'jauhkan,
aku kt KL, dia kt Ipoh,
tu pn aku asek nanges2.
ni lg lah, jaoh kot dia g.

tp ape pn, aku redha.
yelah, dia bkn g b'poye2 pn kn.
dia g wat amal ibadat hape.
b'syukur sgt sbb dia dpt peluang tu.
xsume org dpt peluang keemasan cmni kn.
moga2 Allah kabulkn doa kami.
amin.

*selamat tinggal syg, jaga diri baek2 ye.


so skang ni aku kena byk2 b'sabar,
berdoa utk kesejahteraan suami ku di sana.
aku kt cni pn kena jaga diri sndiri.
semoga aku tabah menghadapi ujian ini.
insyaAllah.

p/s: hrp aku xnanges lg arini. mata bengkak, tekak sakit, idong pedih. cm nk demam plak. :(
3 comments | edit post
Reactions: 
finyz
setelah beberape bulan xhapdet blog,
tetiba arini terrrajin plak.
kuikuikuiukui.

so entry kali ni nk cite psl raya aku taun ni.
kiranya taun ni pestaim raye dgn incek ajid.
sangat seronot rasanya.
btw, taun ni ktorg beraya kt kelate.
blk sehari sblm raya smp lah raya ke-6.

*akhirnya berjaya beli baju sedondon, kaler silver yeh.


*sebahagian dr sedara mara.

raya kt kelantan xde lah b'jln sgt.
byk masa p sopping jer.
wakaf che yeh lah, p'kalan kubur lah.
p sampai 2 3 kali.
ehehehehhehehe.

sonot la dpt bwk incek ajid blk sana,
mcm2 bda dia mkn,
sedap kan syg mknan org kelantan.

ari raya ke-7 tu ktorg dh gerak blk kl.
jln jem okeh  n da+ benti lama.
so dlm 12jam br smp kl.
sian incek ajid saye.
lps blk kelantan tu,
ktorg lepak kl sehari je.
pastu samb blk raya kt melaka.

before blk melaka tu,
sempat singgah umah cik jud kt taman melati.
cantekk sgt rumah dia.
mula berangan nk rumah cmtuh.
hihihiihihihi.

ape2 pn mmg taun ni sgt raya sakan.
penat tu toksah ckp lah.
incek ajid lg lah.
dah la drive dr kelantan tu 12 jam.
pastu blk melaka tu,
drive ke hulu ke hilir.

tp incek ajid sgt baekk,
takde pn nk mengeluh ke hape.
aku plak kecian nengok nye.

* ni plak gambo raye kt melaka. sume org di paksa pki baju silver. hahahahaha.



* gambo ni di amek di depan rumah atok kt melaka. :)


so kesudahannye ari ahad br ktorg blk kl.
isnin esoknye tu dh stat keje dah.
uwaaaaaa, penat nye.

tp ape2 pn,
raya taun ni sgt lah bermakna buat ktorg.
1st time raye b'sama,
pastu sempat raya 2 kg plak tu.
mmg mabeles lah.


P/s: sape2 yg br kawen tu, jgn le gado nk blk raye. sila bincang leklok ye. ;)
0 comments | edit post
Reactions: 

Our Wonderful Journey

Daisypath Anniversary tickers

Our lil' lovely doter

Lilypie First Birthday tickers

Only 2 of us

Lilypie Breastfeeding tickers
finyz's props. Powered by Blogger.