finyz
these 3 words,
nmpk mcm lebey kurang kan.
tp ia bermakna klu dtg sekaligus dlm 1 masa.

so arini,
aku b'peluang merasa ketiga2 nya.
wpon bda yg b'laku tu,
juz a small lil' thing,
tp ia telah b'kesan dlm ati aku.

thanks to those yg terlibat dlm cite arini.
u really make may day!

cerita 1

las friday aku pos hp case yg di order,
leh kwn aku sorg ni.
actly, aku xpenah jmpa dia pn.
kenal kt fb, kwn atas kwn.

dia order 2 set hp case,
so aku pn jahit lah bda yg d order tu,
yg 1st tu aku buat gambo stroller baby,
since kwn aku ni tgh preggy.
so mesti dia xsaba2 nk lahirkan baby tu.

mass aku jahit stroller tu,
mmg aku t'byg2 muka baby yg comel,
baby yg bakal m'ceriakan lg rumahtangga mereka.
sambil aku pn berangan akan ade baby sndiri.
hehehehee.
lg 1 aku juz buar gamba gameboy,
since tu utk partner dia kn.
simple2 je lah xleh comel2 sgt.

masa aku pos las friday,
aku hadiahkan jgk seutas hp charm yg aku buat.
tanda persahabtan aku & dia.

arini, brg tu smp ke tgn dia.
she's soOOoOoOoo damn happy.
siap buat status kt fb lg,
telling others how she's really appreciate,
what i've made for her.

bila baca status dia,
aku rasa t'haru sgt2.
xsangka bda yg aku buat tu,
bleh m'happy kn dia.

hanya dgn status di fb,
aku leh rasa how she appreciates me,
how she shows her appreciation,
and how i feel appreciated.

what a great day for me & for her~

thanks dear hope ur frenship will last forever.



cerita 2

ni plak kisah taim aku blk keje td,
cam biasa aku blk ngn mak aku,
mak tggu seberang jln,
jauh jgk aku nk kena b'jln kaki.
kebetulan hujan renyai2.

aku mmg mls pki payung,
so kaedahnye, redah jerrr!

tgh t'kedek2 tu,
ade sorg akak ni.
mmg ktorg kenal kt tepi jln tu.
dia senyum tgk aku.

dia ofer aku tumpang payung dia,
aku ckp xpe lah, 
sbb aku nk cpt kononnye.
so aku pn jln lah laju2.

smp kt traffic light,
xleh nk melintas,
sbb lampu merah lg.
akak yg aku tinggal kt blakang td,
tiba2 dh ade kt sblh aku.
sambil separuh payungnya dh melindungi aku.

ya Allah, baik nye akak ni.
wpon ktorg bkn nye kwn.
kenal tepi jln je pon.
tp akak tu still tumpangkan payung dia,
walhal aku menyombong td.

sesungguhnye aku rasa t'haru sgt.
thanks kak sbb tumpangkan payung td.

-----------------------------------------------------------


2 cerita kt atas ni xde ape pn sbnrnya.
klu org baca mesti org x rasa pape,
bda kecik je xde yg menarik,
tp bg aku yg mengalaminya.
aku rasa b'syukur sgt.
di pertemukan dgn insan2 yg baik,
yg tahu menghargai insan lain.
kdg2 aku sndiri t'lupe tuk m'hargai org.

jd cuba lah menghargai,
jika mahu dihargai.

~ betapa indah nya dunia ~


Labels: , , 2 comments | edit post
Reactions: 
finyz
sbnrnya nk elak tulis psl incek ajid aku ni.
tp takbleh blah la plak.
rindu hokehhh!

arini dh masuk ari ke-42 incek ajid kt sana.
haishhhh~ lg 4 ari dia nk blk m'sia.
nk blk jmpa wife dia yg comel ni lah.
weheeehee.

terasa gedik yg amat menunggu incek ajid blk,
b'debar2 pn ade gak, cm hape plak kn.
klu aku ckp rasa cm org nk kawen caye tak?
caye lah, aku ckp siyes ni.
mcm2 aku prepare ye, lebih dr org nk kawen.
owh tp xbleh la share, sikret lorr~

aku xdulik dh org ckp aku poyo ke,
ckp aku gatai ke, glenya ke hape.
aku tggu laki aku ye, slh ke.
nk mengada ngn laki sndiri pn xleh ke.

aku xleh nk describe la incek ajid aku ni.
he's everything to me!
kang klu aku ckp dia perfect for me,
org ckp manede org yg 'perfect'.
mcm aku over la plak kan.
so can i say he's 'almost perfect'? 
bole?
yes he is!

i miss u much dear.
xsaba nk p b'cuti ngn u.
muuuaaahh.

-ur barbie doll-
(buweeeekkk)
6 comments | edit post
Reactions: 
finyz
tebiat la ni kot.
aku ske skodeng fb org.
apalagas,
skodeng gambo2 dorg lah.
betapa bhagia nya dorg.

aku pn bhagia jgk,
tp dgn cara aku.

ade yg bhagia dgn kemewahan,
ade plak yg bhagia sbb ade big famili.
bhagia sbb keje bes,
bhgia sbb b'sosial ngn kwn2.
eh mcm2 jenis bhagia lah.

kdg2 jeles la jgk kan.
teringin nk jd cm dorg.
tp bila aku pk blk,
klu aku kt tpt dorg,
aku bleh ke jd cmtu.
aku rasa aku xleh ade kt tpt dorg.

hmmm, mebi sbb tu la aku ade kt tpt aku skang.
betapa aku b'syukur dgn pemberian tuhan.
ape yg aku dpt, lom tentu kwn2 aku dpt.
so ape aku nk jeles lg.

tp bes la skodeng fb org ni,
mcm2 leh tgk.
lawak ade, poyo ade,
bengong pn ade.

pape pon, hrp korg bhagia ngn idop korg okeh.

lebiu ols~

0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
punya la kelam kabut nk blk keje td,
smp aku t'tinggal henpon kt opis.
pastu aku xigt mane aku letak.

sebbek opismet aku ade lg,
aku suh dia cek ateh meja kot ade t'tinggal,
pastu dia kol ckp xde pn.

suh lg dia cek dlm drawer,
dlm beg merah kecik.
ok ade!

suh dia off then simpan je kt ctu.
isnin nnt lah br g amek.
sebbek yg tinggal tu hp cap ayam + no maxis,
aku xkai sgt no tu skang.
tp saspen jgk td.

tu la aku.
klu tak kelam mmg tak sah kan.

sekian.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
ni cite blk raya aritu.
mls nk updet sbnrnya.
tp buh jgk lah.

ni otw nk blk kelate,
br lps kuala lipis ke merapuh.
tepi hutan kejadian ni.


aku ngn kazen aku cuba nk tuka sndiri,
tp gagal sbb xleh bukak nat yg pat bijik tu.
so tahan lah kete yg lalu kt ctu.

percubaan oleh org pertama menolong gagal.
percubaan oleh org ke-2 menolong pn gagal.
percubaan oleh org k3-4 menolong masih gagal.
alhamdulillah, org ke-4 tu berjaya.

TAHNIAH!!!!
ni lah hasilnye, tayar spare.
penyelamat donia.
hahahhahaha.

so syukur selamat smp kt kg.
lebey kurang delay 2 jam cmtu.

detik2 cemas, mls cite.
tp mmg pengalaman maha hebat rasanya.
memandangkan incek ajid tade d cc,
aku berjaya jgk m'harungi dugaan ini.
alhamdulillah.


3 comments | edit post
Reactions: 
finyz
tetiba pg2 buta ni aku nk jd kiah propa kejap.
alkisahnye psl ni nabil ni lah.
td tgk melodi, gosip panas sal mamat ni skang.
apelagas, cite dia comolot tu lah.

aku ni nk kata caye xcaye tu susah la.
tp klu ikot kan statement nabil tuh,
ala2 nk kaberline la plak kan.

wallahualam.
tp ape aku nk ckp kt nabil.
klu btol la dia buat bda2 cmtu,
hentikan lah.
ktorg kt luar ni dh naik menyampah ye.

dulu masa ko ngn irma,
ko penah wat pangai gak.
pastu ko mintak maap.
ni ko buat lg pangai.
makin trok plak tu.
bape kali ko nk mintak maap lg neh?

aku pn dh ilang minat kt ko skang ni.
hrp peminat ko yg len leh b'tahan lah.
tp klu ko tros kan pangai bangang ni.
cm ko nk bunuh karier ko lah.
tp ade aku kisah?

hohhh, tahap emo aku menebal plak pg ni.
td dok belek2 blog org.
t'baca plak komen sorg neh :
(komen siap berpuisi okeh,
ni mmg spesel tuk si capang)

Wahai Ahmad Nabil Bin Ahmad…
Cuba Ku Tahan Dari Berkata2,
Telah Lama Ku Tak Bersuara,
Hanya Sekadar Pemerhati Sahaja,
Membaca Berita Gosip Artis Malaysia…
Namun Hancur Luluh Hatiku,
Kiranya Kau Tak Seperti Dulu,
Kerana Perempuan Semurah Itu,
Sanggup Kau Runtuhkan Benteng Imanmu…
Pernah Kau Disanjung Rakyat Jelata,
Kau Diangkat Sebagai Raja,
Masyarakat Meminta Kau Tidak Alpa,
Ku Kira Semuanya Sia2 Belaka…
Baliklah Nabil Ke Pangkal Sana,
Jangan Kau Hanyut Jalan Ke Neraka,
Pilihlah Wanita Kerana Agama,
Meruntun Jiwaku, Melayu Mudah Lupa…

by : TakkanMelayuHilangDiDunia


jgn la lupe daratan sgt ye.
mmg lah manusia xlari dr kesilapan.
tp klu ko asek wat silap je apejad?
igt lah tuhan tu sket kot ye pon.
harap nabil insap la pasni.
insyaAllah.

p/s : org berak tgh jalan, mane nk ngaku kan kan. 
Labels: 3 comments | edit post
Reactions: 
finyz
ni la malas nk blk kg ni.
asek mkn je kejenye.
kejap2 mkn, pastu mkn lagik.
kang dok jap mkn lg.
adoi~

rasa cm tanak mkn sbnrnya.
tp xbulih la, iman xkuat.
tu yg kira cm mkn 24 jam.
eh tolak la 7 jam tdo.

so sejak blk kg ari slasa aritu.
perot aku sntiasa je penoh.
dlm erti kata lain,
semakin boncit yeee.

owh xsukee nye keadaan ini.
sgt rasa xslesa,
smp mengah2 ye.
cpt la ari sabtu nk blk kl.
pastu nk diet (kononnye)
ehehehehehe.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
few days lps,
aku de buat entry psl aku bengang.
sbb kwn aku tu sound memcm,
so aku sakit & kecik ati ngn dia.

tp arini bda tu cm t'balik plak.
aku plak cm dh terrsound kwn aku kt fesbuk.
ekceli aku tak niat pape pn.
saje gatal ckp lah.
mmg tak t'pk org bleh kecik ati pon.
(tu laa, aku xpk sblm post tu)

so kwn aku sorg ni dh terasa ngn statement aku.
i'm not judging u pn beb.
siyesly it's not my intention pn.
nk kata aku nk wat lawak pn not really,
tp mmg tak siyes pn.

tp tu la, aku dh sakitkan ati kwn aku tu.
aku dh mintak maap kt dia.
aku ym, tp dia xreply.
aku pm kt fesbuk pn xreply.

so skang ni aku sgt susah ati.
rasa b'dosa plak wpon aku xniat ape aku wat tuh.

cane nk wat lg ni?
aku plak cm emo kn.

balasan sume ni.
yela aritu aku ckp org xpk bila b'ckp.
padahal aku pn same.

Ya Allah aku mohon pd mu.
buka lah pintu ati kwn aku tu tuk maap kan aku.
bda ni dh jd pengajaran wat aku.
hrp aku tak ulang bda bodo ni lagi.

p/s: ati rasa tak bes bila tau org bengang ngn kt. hmmmm.:(

1 comments | edit post
Reactions: 
finyz
ni aku petik dr fesbuk.
tp lupe plak fesbuk sape.
cm terpk jgk lah bila baca.
mintak2 di jauhkan.
aminnnn~

Untuk renungan dan perhatian isteri2 dan bakal isteri... Buat Iktibar kita semua dan para suami / lelaki, renung2 kan lah.

Kisah benar yang terjadi kepada seorang isteri... dan ceritanya bermula begini..

"Saya ingin berkongsi pengalaman ini dengan semua kerana saya ingin puan2 tahu apa sebenarnya tersirat di dalam benak sesetengah suami dan bagaimana dia melihat kita dari pandangan mata mereka. Walaupun mereka tidak pernah komplen tentang perawakan kita tetapi di sudut hati mereka mereka menilai secara diam2 dan membanding kita dengan perempuan lain.

Barangkali suami puan2 tidak begitu, tapi ini boleh jadi panduan.. Saya seorang isteri baru berusia 29 tahun dan mempunyai 3 orang anak, Perawakan saya biasa sahaja, tidaklah hodoh, sedikit gempal setelah melahirkan 3 orang anak. Saya berkerja sebagai seorang eksekutif dan suami saya berkerja biasa saja..

Kebanyakan belanja rumah seperti ansuran rumah dan kereta, saya yang menbayarnya demi suami yang mempunyai gaji tidak seberapa.

Suami saya bolehlah di katakan menarik jika dibandingkan saya, tinggi, putih dan menarik minat ramai perempuan semasa bujangnya. Saya mengabdi diri seluruhnya untuk rumah tangga, pagi sebelum pergi kerja saya akan masak utk anak2, sarapan utk suami, saya memandu sendiri ke pejabat dan setelah balik ke rumah pada petangnya sayalah yang menyediakan segala keperluan rumahtangga.

Sepanjang perkahwinan suami tidak pernah komplen pasal perwatakkan saya. Saya memakai tudung, dia nampak biasa saja, tetapi dia tidaklah sentiasa tertarik kepada saya semasa di rumah seperti cuba mencium saya, memeluk atau memegang saya,biasa shj kami akan bersama bila waktu malam apabila dia perlukan saya.

Baru2 ini saya mendapat tahu dia mempunyai kekasih di tempat kerja sendiri. Gadis tersebut bukanlah muda dari saya tetapi sudah berumur 30 tahun. Saya mendapat tahu juga yang suami saya sering ke rumah gadis tersebut semasa waktu kerja. Hubungan yang terjalin nampaknya telah sampai ke tahap hubungan seks.

Bila saya bersemuka dan bertanya kepadanya, pada mulanya dia menafikan,tetapi setelah dikemukakan bukti dan sebagainya, baru dia mengaku. Saya ingin tahu kenapa dia menjalin hubungan. Apa kurangnya saya, dia akhir berterus terang mengatakan memang tiada apa yang kurang dengan saya, saya menjaga makan minum, membantu kewangan, menguruskan rumahtangga dengan baik tetapi saya hanyalah setakat itu shj tiada rangsanngan lagi bila melihat saya.

Baginya, dia kadangkala ingin bersama wanita yang di lihat cantik,menarik minat lelaki lain dan bila berjalan sama menimbulkan cemburu pada lelaki lain.Dia dengan berani memberitahu saya bahawa teman wanitanya mempunyai kuku yang cantik, perut yang nipis, bau yang sedap, fashion yang menarik.

Sedangkan saya menurutnya walaupun tidak hodoh tetapi hanyalah wanita yang sangat biasa saja,kuku saya pendek dan kadang2 rosak kerana memasak, rambut pulak kadang2 berbau bila balik kerja kerana bertudung sepanjang hari, Perut saya pula tebal, tidak menarik di rumah bila hanya bert-shirt dan berkain batik.

Hari2 melihat saya dia merasa tiada apa yang dibanggakan tentang saya, bercakap di rumah pula hanyalah tertumpu pasal rumah, anak2.Tiada topik menarik seperti teman wanitanya yg boleh bercakap pasal politik,carreer, mempunyai taste yang tinggi dan dapat membantu dia mengenali dunia yang baru mengaenai fashion, korporat, jadi dia merasakan seperti lelaki yang berjaya bila bersama wanita tersebut.

Memang saya akur tentang perawakan saya kerana pertama memang saya di lahirkan begini, kedua saya terlalu sibuk untuk membelek diri sendiri, ketiga saya tidak mempunyai cukup wang untuk berbelanja sepenuhnya untuk kecantikan.

Begitulah hati budi lelaki sebenarnya walau bagaimanapun kita menjaga dia tetapi dia masih mementingkan fizikal jauh di sudut hati ingin bersama wanita menarik yang boleh menbuat dia berasa bangga.

Saya telah pun berpisah dengan suami sekarang tetapi saya tidaklah duduk meratap tetapi menghadiri slimming session dan membelanjakan duit separuh untuk kecantikan bukan untk lelaki tetapi untuk kepuasan sendiri, biarlah saya pendek dan sedikit tembam tetapi saya berazam untuk menjaga kebersihan dan kelihatan menarik.

PS (Pendapat Aku) : Penting di sini kita memahami erti perkahwinan. Perkahwinan adalah bukan tempat kita untuk berseronok-seronok dan jangan bertindak zalim dengan perbuatan kita. Perkahwinan adalah sebahagian cara utk kita mencari keredhaan Allah. Dan perkahwinan itu sebahagian dari Iman. Dan perkahwinan juga tempat kita di uji. Maka, bersabarlah dan bertindak dengan bijak dengan penuh hikmah .

"Bagi lelaki yg berfikir utk bertindak spt ini, fikirkanlah, btp besarnya pengorbanan seorg isteri demi sebuah keluarga yg sempurna. Jadikanlah kebaikkan seseorg isteri itu sbg hiasan untuk anda, tetapi jadikanlah keburukkan seseorg isteri itu sbg t'jawab utk anda.

so peringatan tuk diri sndiri.
bila dh ade anak nnt,
jgn lupe utk masih menjadi 'SEORANG ISTERI'.
insyaAllah.
2 comments | edit post
Reactions: 
finyz
aku tgh online ym,
cm boring plak tade org nk borak.
so aku tego la kwn lama aku sorg ni.
saje lah tego lgpon lama dh xborak.

so memula tu borak cm biasa lah.
then dia tny laki aku mane.
so aku ckp lah incek ajid p haji.
ni lah petikan ceting aku b'sama insan tersebut:

insan tersebut : Sorang? Hubby yenna dei? (Pegi mana?)
safni@finy       : hasben p haji
insan tersebut : Betul ke? (eei, xkn aku bongok nk menipu plak)
safni@finy       : eh btol la, xkan tipu plak
insan tersebut: Apsal koo x ikuit?
safni@finy       : ko neh. lom rejeki mau ikot. uhukk
insan tersebut: Dia keje ke.. Atau mmg dia pegi sendiri..?
safni@finy       : mmg g haji, ngn mak & akak dia
insan tersebut : Ooo ye ke. Kesian ko kene tinggal. Orang biasa bawak bini.(nk stat dh tu)
safni@finy       : tau xpe, 46 hari yee
insan tersebut: (Jahat aku menghasut)
safni@finy       : ahhaha, xpe la kewangan tidak mengizinkan.uhukkk
insan tersebut: Kau x sedih kene tinggal?
safni@finy      : gile ko xsedey
insan tersebut: Kalo aku.. Xder ler aku nk tinggal bini (yela ko baek,ko byk duet)
safni@finy      : sebbek xmeroyan he. tp meroyan la jap masa anto dia tu. wahahhaa
insan tersebut: Sbb.. Ipar2 aku dan kawan2 kalau pegi haji muda2 mesti bawak laki bini. (tu mmg dorg plan nk p laki bini lah!)
insan tersebut: Itulah peluang nk mencari keberkatan.(klu xbwk bini xberkat ke????)
safni@finy      : ni dorg plan dh lama, even sblm aku kawen
safni@finy      : patot nye pegi las year. tp ktorg kawen plak
safni@finy      : so dpt dis year
safni@finy      : yg aku plak, daftar pn blom
insan tersebut: Laki ko family dia sponsor ke? (perlu ke tny camni? cm hina la plak kn)
safni@finy      : so xpe la, insyaAllah next time ade rezeki pi lg
insan tersebut: Ooo. Kalo aku merajuk 44 hari.(ko jantan, nk merajuk??)
insan tersebut: Dah kawin.. Kene bawak bini. (tgk keadaan la bro!!)
safni@finy      : dia pegi wat ibadat, len la g b'cuti
insan tersebut: Bleh adjust.
safni@finy       : xpe la beb.aku redha
insan tersebut: Ok. Jgn mara.Aku brkata2 (ko kata ikot sedap masalahnye)
sinsan tersebut: Huhahahha. Evil kn aku ( ko tau tp ko saje)
safni@finy      : jahat bin kejam kot
insan tersebut: Saja jer aku provoke kau (bagosss! buat la lg!)
safni@finy      : tu la, tinge aku tgh panas lg ni
safni@finy      : nk kena p amek air smyg. asar pn xsolat lg ni
insan tersebut: Sorry
safni@finy      : ahahhaa,  tade sori2. tggu je aku bls blk

ade lg sambungan,
dia bg ceramah ari sabtu kt aku.
pastu dia suh aku p smyg asar.
then aku ckp 'ok' lah.

aku sgt b'sabar ni.
bak kata incek ajid,
'kt akan tenang bila maap kn org'.
so sbb incek ajid aku akan maap kn.
but still i wanna share this to others tru my blog.
coz y?

sbb aku nk pesan kt kwn2 d luar sana,
tolong pk sket bila nk b'ckp,
agak2 lah nk sound pape pn.
xslh nk outspoken pn.
tp pk la pasaan org sket.
klu bda yg mmg slh ko nk sound,
tade hal beb. gua trime.
tp lu tatau ujung pangkal,
lu men nk terjah je.
buat ati gua saket beb!

ok la gua nk p solat asar dh.
ati gua sakit,
gua nk mintak maap ngn Allah plak.

byeeee!




5 comments | edit post
Reactions: 
finyz
taknak tulis berjela,
juz nk share hasil terbaru,
keras tangan aku.

taraaaaaa~

* ekceli yg ni, mak aku yg rekues. 

aku cm xt'pk nk buat pn sarung enpon ni.
plan cm nk jahit kt baju je.
tp mak aku kasik idea suh buat,
so aku terai jo lah.
cam bes jgk buat bda alah ni.
tp syg la aku kekurangan bahan.
nmpknye nk kena sopping online la ni.

* jeles tgk mak aku nye, aku buat tuk diri sndiri plak.

* aku nye spesel sket, sbb ade poket kt dpn tu.

poket tu kecit je,
tp leh la muat pendrive ke,
cable usb henpon ke.
bijak tak bijak tak.
kihkihkih.

lepas pos gambo ni kt fesbuk.
aku de dpt a few tempahan,
sonoooot gile okeh.
saba ye kwn2 nnt aku siapkan korg nye.

p/s : ok lah, nk titon dah. byeeeee.
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
owh ni nk cite psl aku xpuas ati ngn supplier ni.
aku kn menega kecit2 skang ni,
ade la brg yg aku amek kt dia.
brg yg di amek tu,
akan dpt diskaun ikot kuantiti yg di amek lah.

aku ade la amek sket brg tu kt dia.
so diskaun pn ciput je lah kn.
xpe la aku br nk stat menega pn,
adat la untung ciput, drp xde lansong.

nk d jdkan cite,
supplier ni tny la sape2 ade stok lg,
sbb ade org nk beli, 
so aku pn ckp lah aku ade lg stok yg org tu nk.

then supplier tu tny aku ade diskaun tak.
sbb tu customer dia, dia bg diskaun.
prob org tu nk 2 lai je, 
dan nk amek stok aku,
so aku xde la bg diskaun.
unless amek 3 lai ke atas kan.
tu pn bape sen je untung klu bg diskaun.

so aku pn pos la brg tu kt org tu.
pastu aku msg supplier ckp dh pos brg.
si supplier leh tny lg skali,
brape diskaun aku nk bg kt dia.
aku cm pelik gile la kan.
aritu kn aku dh ckp,
2 lai aku xbg diskaun.

pastu supplier tu ckp pe,
aritu dia ckp klu xleh bg diskaun xpe lah.
maksud dia xpe lah tu xyah anta.
ek elehhh, ckp la bebetol kan.
aku igt ok je lah dats y aku pos brg tu.

so aku cm geram gak la ngn supplier tu.
aku ckp kt dia transfer lah brape pn,
yela takot dia rugi plak kan.
dia kn tokey besar, xleh rugi.
aku yg menega kecit2 ni rugi pn xpe.

pastu dia msg aku kata dh transfer.
haaa, bengang la tu kena perli ngn aku.

aku siyes la aku xsangk,
dia berkira smp cmtu skali.
dia dh kaya raya kot.
patotnye dia paham la aku cmne.
aku amek brg kt dia kot.
xkn la aku xnk untung lansung kn.

siyes aku xpaham melayu ni menega.
kira nk untung & kaya cepat je.
bkn nk jaga ati customer ke hape.
aku mmg dh bengang ni.
mmg xleh nk trime la dia wat cmtu.
aku pn xrasa nk amek brg tu kt dia dh.

xpe lah, aku leh wat biz lain.
drp aku sakit ati + xikhlas kan.

so aku hrp org2 kt luar sana,
jgn la wat pangai cmtu.
pk2 la org lain same ye.
jgn la nk jd selfish.
igt lah tanpa org len,
kt xkn bleh b'jaya sorg2 lah.


p/s :hishhhhhh, gile emo neh!!!
0 comments | edit post
Reactions: 
finyz
aku nye roadtax expired 3 nov,
2 ari lps lah kiranya.
sbb bz gile keje,
aku wat rilek je x p renew lg.
konon nye nk settlekn next week lah.

sbnrnya, aku xpenah renew sndiri pn.
kete persona tu, aku beli nov 2008.
so last year pny renewal, 
incek ajid yg uruskn.

dis year pn patotnye keje dia jgk sume ni.
tp memandangkan dia tade kt m'sia.
so terpaksa la aku menyusahkan diri sndiri.
padan la muka aku kan.
meracau carik car grant xjmpa.

aku siap sms incek ajid tny psl car grant.
sbb aku xigt sape yg simpan,
rasa cm tade je ngn aku bda alah tu.
sms aku berbunyik :
abg, igt tak geran kete ayg ktne?
taun lps abg yg renewkn.
abg dh pulang kt ayg ke eh.
rasa cm takde je. uwaaa mati lah.
riso plak ayg, due last week lg ni.

lmbt plak dia reply.
so xpe, aku siap kol makcik aku,
pastu tingat myEg.
kwn aku penah cite, tp aku xpenah try lah.
google pny google,
still la kna ade car grant tu,
sbs senang nk refer sume details dlm tu.

arggghh! tekanan la ni kan.
pastu sms kwn incek ajid plak.
dia kol tny pe sume, still la nk grant.
xpe la, aku ckp aku nk try myEg tu tgk cane.

pastu belek2 file aku,
tetiba t'jmpa lah car grant tu.
fuhhh, gile lega okeh!
td rasa cm dh nmpk je,
tp pesal aku xtgk bebtol.
ngokngek kan? 
kelam btol lah dak pini ni!

so aku pn cpt2 lah anto sms kt incek ajid.
mintak maap sume & bgtau aku dh jmpa bda tuh.
takot okeh, td aku cm dok kelam2.
sure incek ajid pn xsenang ati kn.
ayiohh, dak pini ni suke camtu tau.
sian kt incek ajid kt sana.

pastu incek ajid reply sms aku.
dia ckp xpe, dia tgh solat td.
dia ckp lg, dia slalu doakan aku,
agar sntiasa dilindungi & tabah.
thanks dear, u r the most wonderful person i ever met.

ok tutup cite ni.
nnt aku updet lg cite myEg plaks.
daaaaa~

p/s : plis dak pini jgn kelam sgt. nnt susah kan sume org okeh! :p
Labels: , 5 comments | edit post
Reactions: 
finyz
bleh tak nk puji diri sndiri?
wahahhahaa.

ekceli arini aku dh paksa nick create acc fb.
tp dia dok ckp bz la,
xsempat la, mls la, mcm2 lah.
pastu aku paksa2 jgk.
smp aku ckp, xpe bia aku create kn.

so td aku cuba la reg kt opis,
taim lunch masa tu,
sanggup aku xturun lunch, 
sbb ko lah nick.
rasa dh mcm boipren aku plak.
teruja gile nk create kn acc fb dia.

slps bberapa kali aku try,
aku tak berjaya create,
sbb opis aku block certain part tu.
mcm hampeh okeh!
aku beriya nk mati skali xlps plak.

aku sgt lah xpuas ati,
lalu aku outsorce membe aku lg sorg,
utk create registerkan acc ni.
maka nya, si kekelip aka cik fizara tlh menjd mangsa aku.
ahahahaha.

thanks much kekelip.
ko mmg tahap mabeles. *wink
sebbek ko ade, 
klu tak mau aku meroyan td kn.

* taraaaa~ maka tercipta lah acc fesbuk utk si nadia neh.


so nick, pasni ko tade alasan dh.
ko wajib online fesbuk tiap2 ari ye.

kpd kwn2 yg mengenali nick,
sila la add dia kt fesbuk.
sian tgk kwn 3 4 ketol je.
wahahahahha.

owh, kesimpulan dr cite di atas adelah.
aku sgt lah baek terhadap kwn2.
sanggup buat ape je demi kwn.
wpon bkn aku sndiri yg buat.
hihihihiks.

pd sume kwn2 yg mengenali diri ini.
kenang daku dalam doa mu.
wacaulu~:p
3 comments | edit post
Reactions: 

Our Wonderful Journey

Daisypath Anniversary tickers

Our lil' lovely doter

Lilypie First Birthday tickers

Only 2 of us

Lilypie Breastfeeding tickers
finyz's props. Powered by Blogger.